Αυτή είναι η επιστολή παραίτησης του Υπουργού Υγείας Φ.Πατσαλή

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, τελικά έλαβε σάρκα και οστά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής, μετά την άγρια κόντρα που είχε το τελευταίο διάστημα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν άντεξε και υπέβαλλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του apokalipsi. com το ποτήρι για τον Φίλιππο Πατσαλή ξεχείλισε λόγω των έντονων επικρίσεων που δέχτηκε από τον Πρόεδρο με αφορμή τις παρεμβάσεις που φαίνεται να δέχτηκε από κομματικό και άλλο κατεστημένο που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας, κυρίως για τους χειρισμούς του στο θέμα των συμβολαίων δυο νεφρολόγων, των οποίων η συνεργασία με τις υπηρεσίες υγείας του κράτους διακόπηκε πρόσφατα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σεβόμενος τους λόγους που εξέθεσε ο κ. Πατσαλής έκανε αποδεκτή την παραίτηση και ζήτησε από τον τέως πλεόν Υπουργό Υγείας να παραμείνει στη θέση του για  λίγες μέρες ακόμη.
Τον ευχαρίστησε για την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και το ήθος που τον διέκριναν κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αναμένεται να ασχοληθεί με το θέμα αναπλήρωσης της υπουργικής θέσης την ερχόμενη Δευτέρα.

Η επιστολή του κ. Πατσαλή στον ΠτΔ

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ημερ. 9 Ιουλίου, ο Φίλιππος Πατσαλής εκφράζει ευχαριστίες προς τον ΠτΔ για την τιμή που του έκανε να τον επιλέξει ως Υπουργό της Κυβέρνησής του αλλά και για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.

«Θέλω να πιστεύω κύριε Πρόεδρε ότι εκτέλεσα τα καθήκοντα μου με αίσθημα υψηλής ευθύνης και ευσυνειδησία, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο σε ένα τομέα που όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρίθει προβλημάτων και χρειάζεται άμεσης και ριζικής αναδιοργάνωσης», προσθέτει στην επιστολή του ο κ. Πατσαλής.

Αναφέρει παράλληλα πως ο ίδιος νιώθει ιδιαίτερα περήφανος καθώς κατά τους μήνες που υπηρέτησε στο Υπουργείο έγινε κατορθωτό «ύστερα από κοινωνικό διάλογο και διεξάγοντας όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, να αναπτύξουμε τα νομοσχέδια της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων και του ΓεΣΥ και να βρεθούμε ένα βήμα πριν από την κατάθεση τους στη Βουλή».

episoli paretisis

Ο Φίλιππος Πατσαλής υποδεικνύει σε ό,τι αφορά την αυτονόμηση των νοσοκομείων και το ΓεΣΥ ότι «η υλοποίηση τους είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία» και εύχεται ότι «αυτή τη φορά, τα όποια προβλήματα και τα όποια συμφέροντα, να μην σταθούν εμπόδιο στην υλοποίηση τους».

Δηλώνει τέλος προς τον ΠτΔ ότι «ως τεχνοκράτης και ως επιστήμονας» θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση του ΠτΔ και στη διάθεση της πατρίδας σε ό,τι θα μπορούσε να προσφέρει.

Κρατίνος