Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα στους ηγέτες της Ευρωζώνης για παράταση του προγράμματος

Με επιστολή του προς την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και τους 18 ηγέτες της Ευρωζώνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανατραπεί η απόφαση του Eurogroup και να δοθεί η ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, την οποία αιτήθηκε η Αθήνα, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Οι Financial Times και ο Πίτερ Σπίγκελ φέρνουν τη δημοσιότητα την επιστολή του πρωθυπουργού προς του ηγέτες της Ευρωζώνης και συγκεκριμένα την επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ.

«Θα ήθελα να ζητήσω από την κυβέρνησή σας να επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με το θέμα και να υποστηρίξει την επανεξέταση του αιτήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, με σκοπό την χορήγησή της. Η απόφαση αυτή θα συμβάλει στον κοινό στόχο επίτευξης μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, για την εξασφάλιση της δημοσιονομικής, οικονομικής βιωσιμότητας του χρέους, η οποία θα επιστρέψει Ελλάδα στην ανάπτυξη στο εσωτερικό της ευρωζώνης», γράφει στην τελευταία παράγραφο ο κ. Τσίπρας.