Αυτές είναι οι άριστες των αρίστων! Πρώτευσαν στις παγκύπριες εξετάσεις

Γένους θηλυκού οι αριστεύσαντες.  Τρεις μαθήτριες, με πρώτη την Αντιγόνη Αβραάμ με το απόλυτο 20άρι από τη Λεμεσό, τη Χριστιάνα Κελεπέσιη από τη Λευκωσία και τη Διαμάντω Τσιαννή από την Πάφο, έκοψαν πρώτες το νήμα των παγκύπριων εξετάσεων. Δάκρυα χαράς από τις υποψήφιες φοιτήτριες και τις οικογένειες τους.

Αντιγόνη Αβραάμ: Η άριστη των αρίστων με το απόλυτο 20άρι

 96210920

Η  πρώτη των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις είναι η Αντιγόνη Αβραάμ του Στέλιου και της Δήμητρας που αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο με βαθμό Απολυτηρίου 19.11/12. Η Αντιγόνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, έπιασε το απόλυτο 20 στις Παγκύπριες Εξετάσεις και συνάμα την πρώτη θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία ήταν και η πρώτη της επιλογή. Η ίδια, όπως ανέφερε στο apokalipsi.com, είναι ενθουσιασμένη, δεν ανέμενε πως θα είναι η πρώτη των πρώτων, ήταν κάτι το απρόσμενο ενώ ερωτηθείσα σχετικά μας ανέφερε πως κατά την τελευταία χρονιά φοίτησής της στο σχολείο παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα σχεδόν σε όλα τα εξεταζόμενα της μαθήματα, ενώ τις προηγούμενες χρονιές παρακολουθούσε και μαθήματα GCE, αφού θα ήθελε να σπουδάσει στην Αγγλία. Μάλλον θα μεταβεί στην Αγγλία για να σπουδάσει στην Μηχανική, ενώ όπως μας αποκάλυψε θέλει να δουλέψει λίγα χρόνια στο εξωτερικό και μετά να έρθει πίσω στη Κύπρο για να βρει δουλειά αν φυσικά τα καταφέρει. Το κλειδί της επιτυχίας της στις εξετάσεις όπως μας αποκάλυψε ήταν το συστηματικό διάβασμα, η στήριξη από τους γονείς της και τους φίλους.

Χριστιάνα Κελεπέσιη: Με 19.83 στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Π.Κ.

 89204959

Η Χριστιάνα Κελεπέσιη του Ανδρέα και της Μαρίνας είναι απόφοιτος του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ Δασουπόλεως.

Η Χριστιάννα με βαθμό απολυτηρίου 19 11/12 κατάφερε να μπει πρώτη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας λαμβάνοντας την δεύτερη θέση στις Παγκύπριες Εξετάσεις με Γενικό Βαθμό Κατάταξης/Πρόσβασης 19.83746.  Σε δηλώσεις της η Χριστιάνα  ανέφερε πως η Σχολή που έχει περάσει ήταν η πρώτη της επιλογή, δήλωσε ενθουσιασμένη για την επιτυχία της κι ότι θα κρατήσει την θέση που έχει εξασφαλίσει, αφού θέλει να μείνει στην Κύπρο για τις σπουδές της.

Διαμάντω Τσιαννή: Με 19.8 στην Ιατρική Σχολή του ΠΚ

90178703
Χαρούμενη για την επιτυχία της και έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της για το εξωτερικό είναι η τρίτη στην κατάταξη των πρωτευσάντων στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Πρόκειται για την Διαμάντω Τσιαννή του Ιωάννη και της Αντιγόνης, η οποία αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου με 19 10/11. Στις Παγκύπριες η Διαμάντω πήρε 19.80041, βαθμό που της εξασφαλίζει μια θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, την οποία, ωστόσο, δεν θα κρατήσει.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της σκοπεύει να σπουδάσει είτε στην Ιατρική Σχολή σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ή σε κάποιο Τμήμα Μαθηματικών στην Αγγλία.