Αυτά είναι τα νέα iPhone 6s και 6s Plus – Tim Cook: Tα πιο εξελιγμένα smartphones στον κόσμο

Για το τέλος της μεγάλης παρουσίασης στο Σαν Φρανσίσκο άφησε η Apple την παρουσίαση των πολυαναμενόμενων νέων iPhone 6s και 6s Plus.

«Κανένα προϊόν (σ.σ. από όσα παρουσιάστηκαν) δεν έχει να κάνει περισσότερο με την εξέλιξη από το iPhone», είπε ο Tim Cook, ενώ στη οθόνη εμφανίζονταν τα δύο νέα iPhone 6S και iPhone 6S Plus!

Ο CEO της Apple χαρακτήρισε, παράλληλα, τα νέα smartphones ως «τα πιο προηγμένα iPhones που έχουμε ποτέ δημιουργήσει και τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο».

aslf7

Νέα απόχρωση

Οι νέες συσκευές θα κυκλοφορήσουν και σε μια νέα απόχρωση, την rose gold, εκτός από τις τρεις υπάρχουσες που είναι η ασημί, η χρυσή και η γκρι (space gray).

Αναφορικά με τις οθόνες των νέων smartphones, το iPhone 6s θα διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών, ενώ το 6S Plus οθόνη 5,5 ιντσών.

Η Apple επέλεξε να σταθεί ιδιαίτερα σε 2 χαρακτηριστικά των νέων συσκευών: μια νέα τεχνολογία διεπαφής με την ονομασία «3D Touch», καθώς και στις φωτογραφικές δυνατότητές τους!

aslf3

3D Touch

Η τεχνολογία «3D Touch» είχε γίνει γνωστή ως Force Touch και δίνει τη δυνατότητα στο χρήση να χειρίζεται με διαφορετικό τρόπο το τηλέφωνό του, πατώντας παρατεταμένα ή στιγμιαία στην οθόνη για την πραγματοποίηση διαφορετικών λειτουργιών. Ο Schiller ονόμασε την τεχνολογία ως «την επόμενη γενιά του multitouch». «Για πρώτη φορά εκτός από την αναγνώριση κινήσεων, θα γίνεται αναγνώριση της έντασης πίεσης», είπε.

aslf5fa

Φωτογραφία

Αναφορικά με τις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής, αναβαθμισμένη θα είναι η οπίσθια iSight κάμερα θα διαθέτει 12 megapixel, 50% περισσότερα pixel από πριν, ενώ ταχύτερη θα είναι και η λειτουργία εστίασης. Δυνατή θα είναι η λήψη βίντεο υπερ-υψηλής ανάλυσης 4K.

lkj2

Από την άλλη, βελτιωμένη θα είναι και η εμπρόσθια FaceTime κάμερα των 5 megapixel. Μια καινοτομία της νέας συσκευής θα είναι το γεγονός ότι η οθόνη θα μπορεί να λειτουργεί ως φλας για την εμπρόσθια κάμερα, φωτίζοντας στιγμιαία πιο δυνατά την ώρα που θα γίνεται λήψη της φωτογραφίας.

iphone1

Παράλληλα, η Apple παρουσίασε τη λειτουργία «Live Photos», που επιτρέπει να λαμβάνουμε «κινούμενες φωτογραφίες»! Ουσιαστικά συνδυάζει σε ένα αρχείο φωτογραφία και βίντεο, καθώς ενώ βλέπουμε τις εικόνες με ένα κλικ μπορούμε να δούμε μια μικρή κίνηση! Τα αρχεία αυτά αποθηκεύονται μάλιστα σαν τυπικές φωτογραφίες! Ας σημειωθεί ότι το «Live Photos» θα υπάρχει και στο Apple Watch.

iphone5

iphone4

Λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά

Στην «καρδιά» του νέου smartphone θα κρύβεται ο νέος επεξεργαστής A9, η τρίτη γενιά ενός 64-bit chip, με νέα αρχιτεκτονική που τον καθιστά πιο ενεργειακά αποδοτικό, 70% ταχύτερο σε επεξεργαστική ισχύ και 90% ταχύτερο σε γραφικά, σε σύγκριση με τον A8.

aplkf2

Επιπλέον, η συσκευή θα εξοπλίζεται ακόμη με τον δεύτερης γενιάς αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID, που θα είναι δύο φορές ταχύτερος σε απόκριση.

lkj1

Βελτιώσεις θα διαθέτουν ακόμη τα νέα smartphones στον τομέα της ασύρματης συνδεσιμότητας, με δύο φορές ταχύτερο LTE και δέκτη Wi-Fi.

aslf6

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με την εμφάνιση νέων αξεσουάρ: σταθμοί ασύρματοι φόρτισης στις 4 νέες αποχρώσεις των συσκευών, καθώς και καλύμματα.

iphone7

Διαθεσιμότητα και τιμές

Οι προπαραγγελίες των νέων iPhone 6s και 6s Plus θα ξεκινήσουν σε ορισμένες χώρες στις 12 Σεπτεμβρίου (δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα), με τις συσκευές να γίνονται διαθέσιμες στις 25 Σεπτεμβρίου.

iphone3

Οι συσκευές θα κοστίζουν όσο ακριβώς και τα προηγούμενα μοντέλα iPhone 6, τα όποια θα γίνουν κατά 100 δολάρια φτηνότερα.

Από την άλλη, το νέο λογισμικό iOs 9 θα γίνει διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου.

iphone2