Αυτά είναι: Ιταλική πόλη πληρώνει τους κατοίκους της να κυκλοφορούν με ποδήλατο

Έτοιμη να προσφέρει εκατοντάδες ευρώ στους πολίτες της είναι η ιταλική πόλη Massarosa, εφόσον αυτοί πηγαίνουν στη δουλειά τους με ποδήλατο και όχι με το αυτοκίνητο.

Το συμβούλιο της πόλης, που βρίσκεται βόρεια της Πίζας, αποφάσισε σε πειραματικό προς το παρόν επίπεδο να καταβάλλει το ποσό των 0,25 ευρώ για κάθε διανυόμενο χιλιόμετρο, με μηνιαίο όριο τα 50 ευρώ, όπως σημειώνει το BBC, επικαλούμενο την ιστοσελίδα II Tirreno. Κάνοντας τον μαθηματικό υπολογισμό, προκύπτει πως κανείς μπορεί να βάλει στη τσέπη του μέχρι και 600 ευρώ το χρόνο.

Πενήντα εργαζόμενοι θα συμπεριληφθούν στο πιλοτικό των 12 μηνών, το οποίο θα χρησιμοποιεί εφαρμογή, η οποία θα μετρά τα χιλιόμετρα που έχουν γίνει κάθε μέρα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα πρόστιμα που συλλέγονται, τα οποία σύμφωνα με νόμο πρέπει να επανεπενδύονται στην οδική ασφάλεια.

«Το Bike to Work είναι ένα σύστημα που προσφέρει κίνητρα στους πολίτες, ώστε να εξασφαλιστεί η ενίσχυση της βιωσιμότητας της περιοχής», αναφέρει ο τοπικό σύμβουλος, Στέφανο Νατάλι, προσθέτοντας ότι αυτό θα λειτουργήσει θετικά και για την υγεία των κατοίκων.