Αυστρία: Πάνω από 70 οι πρόσφυγες που βρέθηκαν νεκροί στο φορτηγό-ψυγείο

Περισσότερα από 70 πτώματα απομάκρυναν οι αυστριακές αρχές από φορτηγό-ψυγείο που βρέθηκε χθες εγκαταλελειμμένο σε λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε εθνική οδό στην ανατολική Αυστρία, κοντά στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Αλεξάντερ Μαράκοβιτς, οι νεκροί φτάνουν τους 70, ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε πως η καταμέτρηση κατέστη πολύ δύσκολη λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των πτωμάτων.
Η αυστριακή εφημερίδα Krone επικαλείται ανώνυμες πηγές και γράφει ότι τα πτώματα ανήκουν σε ενήλικες άνδρες και γυναίκες, ενώ την ίδια ώρα μεταδίδει πληροφορίες πως οι αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

psigio nekroi
Ουδεμία επίσημη πληροφορία έχει δοθεί επί του παρόντος για την ταυτότητα, την ηλικία, τις χώρες καταγωγής των ανθρώπων που ήταν στο φορτηγό και πέθαναν από ασφυξία πολύ πιο πριν το όχημα περάσει σε αυστριακό έδαφος.
Ωστόσο, η αστυνομία θα δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα στο ανατολικό κρατίδιο Μπούργκενλαντ, όπου εντοπίστηκε το φορτηγό.

Το όχημα βάρους 7,5 τόνων έφερε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας και λογότυπο σλοβακικής εταιρίας πουλερικών. Ο οδηγός του εξαφανίστηκε. Οι αστυνομίες της Αυστρίας και της Ουγγαρίας διεξάγουν κοινή έρευνα.

Η νέα αυτή τραγωδία με μετανάστες ανακοινώθηκε την ώρα που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής στη Βιένη με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που έχουν ζητήσει την εφαρμογή «σχεδίου δράσης» της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής ροής στην Ευρώπη.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τις τρομερές αυτές ειδήσεις», δήλωσε η Μέρκελ, κάνοντας λόγο για μια προειδοποίηση, «για να αρχίσουμε δουλειά, να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα και να επιδείξουμε αλληλεγγύη».

Πηγή: protothema.gr