Αυξάνει τους πράκτορες της η Γερμανία – Τρόμος στην Ευρώπη

Αύξηση του προσωπικού των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας κατά εκατοντάδες θέσεις αποφάσισε η ειδική επιτροπή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, σε εμπιστευτικού χαρακτήρα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Bild”, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) θα αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού της κατά 225 άτομα, εκ των οποίων τα 125 θα είναι πράκτορες των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος θα ενισχυθεί κατά 250 στελέχη, εκ των οποίων τα 150 θα ασχοληθούν με την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και τα 43 με τις παρακολουθήσεις.

“Είναι απολύτως απαραίτητο ενόψει του κινδύνου τρομοκρατίας από τους Ισλαμιστές και τους Ακροδεξιούς να ενισχύσουμε τις μυστικές υπηρεσίες μας”, δηλώνει στην εφημερίδα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Στο μεταξύ, η καγκελάριος `Αγγελα Μέρκελ και όλο το Υπουργικό Συμβούλιο της Γερμανίας θα παρακολουθήσουν, σύμφωνα με την Bild, την Τρίτη στο Ανόβερο τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας, σε μια συμβολική κίνηση-απάντηση στην τρομοκρατία.

“Είναι καλό και σωστό το ότι ο αγώνας διεξάγεται, παρά τις επιθέσεις”, δήλωσε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή: ΑΠΕ