Αυγόρου: Χασισοφυτεία γίγα εντόπισε η ΥΚΑΝ – Συνελήφθησαν δυο άτομα

Μια από τις μεγαλύτερες φυτείες κάνναβης που εντοπίστηκαν ποτέ στην Κύπρο, εντόπισε χθες η Αστυνομία, σε ανοιχτό χώρο, στην περιοψή Αυγόρου.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου), για ύπαρξη φυτείας φυτών κάνναβης στην περιοχή Αγιος Γεώργιος στο Αυγόρου, μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν χθες στη σκηνή και εντόπισαν τα φυτά κάνναβης. Εντοπίστηκαν συνολικά 1685 φυτά κάνναβης, ύψους από 7, μέχρι 65 εκατοστά.

Η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και γύρω στις 6.30μ.μ., θεάθηκαν δύο πρόσωπα, να περιποιούνται τα φυτά. Οι αστυνομικοί τους πλησίασαν και διαπίστωσαν πως πρόκειται για 35χρονο και 30χρονο, που κατοικούν σε χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 30χρονο, εντοπίστηκε μια νάιλον τσάντα, η οποία περιείχε στελέχη φυτών και σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους 0,5 γραμμαρίου περίπου. Σωματική έρευνα διενεργήθηκε και στον 35χρονο, στην κατοχή του οποίου, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 3,5 γραμμαρίων περίπου.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο, του 35χρονου, το οποίο βρισκόταν στη σκηνή, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, ένα νάιλον σακουλάκι, που περιείχε κάνναβη και σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους 40 γραμμαρίων περίπου. Αργότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 35χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους 60 γραμμαρίων περίπου και σπόροι φυτών κάνναβης.

Ο 35χρονος και ο 30χρονος, συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.