Αστυνομικοί στην Τουρκία εμποδίζουν το ασθενοφόρο να φτάσει στο σημείο του Μακελειού(Βίντεο)

Ενώ ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα ανεβαίνει δραματικά ώρα με την ώρα, ένα νέο βίντεο το οποίο τραβήχτηκε λίγα λεπτά έπειτα από το φονικά «χτυπήματα», είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το μεσημέρι του Σαββάτου, αστυνομικοί φέρονται να εμποδίζουν τη διέλευση των ασθενοφόρων στο σημείο της επίθεσης. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους εξαγριωμένους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και οι οποίοι τελικά κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο, ώστε να φτάσει η ιατρική βοήθεια στους τραυματίες.

Λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του παρακάτω βίντεο ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές εμπόδισαν τα ασθενοφόρα διότι ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

«Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».

«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».