Αστυνομία… γάμου φτιάχνει η Ρωσία

Απίστευτο κι όμως αληθινό: ειδική μονάδα της αστυνομίας συστάθηκε στη Νότια Ρωσία με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια στους… γάμους.

Η μονάδα θα περιπολεί την περιοχή Αντιγκέα στον Βόρειο Καύκασο, για να διασφαλίσει ότι οι γαμήλιες αυτοκινητοπομπές τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ότι κανείς δεν… πυροβολεί από τα παράθυρα των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Οι πολίτες της Αντίγκεα έχουν τη φήμη ότι γλεντούν ξέφρενα. Τα γλέντια εκεί περιλαμβάνουν και εορταστικούς πυροβολισμούς και γαμήλιες αυτοκινητοπομπές που κάνουν φασαρία και «γράφουν» τον ΚΟΚ.

Η «Αστυνομία Γάμου», που αποτελείται καταρχήν από 40 άτομα, τα οποία θα περιπολούν στους δρόμους των πόλεων, αλλά και σε γαμήλιες δεξιώσεις-γλέντια, όπου συνήθως πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και θύματα.

«Το σώμα αυτό θα βάλει τέλος στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις χαράς που δημιουργούνται σε γαμήλιες πομπές από μοτοσυκλέτες. Τα μέλη του σώματος, του πρώτου στη Ρωσία, θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία γαμήλιων δεξιώσεων, αλλά και ληξιαρχεία όπου δηλώνονται οι γάμοι», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της περιοχής Αλεξάντρ Ρετσίνσκι.