“Αστακός” από σήμερα η Κύπρος – Σε εφαρμογή το υπηρεσιακό σχέδιο ασφαλείας για άφιξη Νετανιάχου – Τι προβλέπει το Τετ α τετ με ΠτΔ

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφάλειας  που λαμβάνει από σήμερα η Κυπριακή αστυνομία ενόψει  της αυριανής επίσκεψης του  Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου.  Ήδη οι αστυνομικές διευθύνσεις έχουν αυξήσει τα μηχανοκίνητα τους περίπολα τα οποία στελεχώνουν,  υπό κάλυψη αστυνομικοί σε συνεργασία πάντα με τα μέλη της ΚΥΠ και μέλη της Μοσάντ, τα οποία βρίσκονται ήδη στο νησί.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας έχει προετοιμαστεί με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων και την εμπλοκή των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και περιλαμβάνει, μέτρα από ξηράς, θαλασσής και αέρος με αιχμή του δόρατος τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Πάνοπλα μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού θα συνοδεύουν την πομπή με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, σε όλες τις διακινήσεις του παρά το γεγονός ότι θα γίνονται με αλεξίσφαιρο όχημα.

Όλα τα δρομολόγια καθώς και οι ώρες των μετακινήσεων του Ισραηλινού πρωθυπουργού κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, θα κλείσει ο αυτοκινητόδρομος κατά τη μεταφορά του στην πρωτεύουσα.

Τι θα συζητηθεί στη διάρκεια των συνομιλιών Αναστασιάδη – Νετανιάχου

Ψηλά στην ατζέντα  των δύο θα είναι το θέμα της Ενέργειας και της ασφάλειας. Θέματα που θα αφορούν τους τρόπους μεταφοράς του αερίου, το κεφάλαιο της συνεκμετάλλευσης, το οποίο ανέλαβαν οι τεχνοκράτες και η πτυχή της ασφάλειας. Περαιτέρω, σημαντικό μέρος των συζητήσεων θα καλύψει και η εμπλοκή της Ε.Ε. στο Μεσανατολικό και ο ρόλος που αναλαμβάνει προς αυτή την κατεύθυνση η Κύπρος.

Ως γνωστό με πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, θα παρουσιαστούν χωριστά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να παρουσιάσουν στους αρχηγούς των κρατών-μελών, τις θέσεις τους για το Μεσανατολικό. Τα ζητήματα αυτά συζήτησε ως γνωστό με την κυπριακή κυβέρνηση και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τις επαφές της την περασμένη Παρασκευή στη Λευκωσία Στην ατζέντα των συζητήσεων των δυο πλευρών θα είναι και αυτά της συνεργασίας στο πεδίο της οικονομίας και του τουρισμού.