Ας μην είστε πάλι εσείς οι πρωταγωνιστές !

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς πρωταθλήματος και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες και οι ομάδες ετοιμάζονται για τη σέντρα. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχουν μόνο οι ομάδες υπάρχουν και οι διαιτητές που πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα παιχνίδι και πολλές φορές  γίνονται οι πρωταγωνιστές του αγώνα .

Βλέπουμε χρόνο με το χρόνο τον αριθμό των διαιτητών να αυξάνεται από τέσσερις έγιναν έξι και για να δούμε σε βάθος χρόνου  που θα φτάσει ο αριθμός των διαιτητών για ένα αγώνα. Οι διαιτητές αυξήθηκαν τα λάθη όμως δεν μειώθηκαν , φυσικό είναι να γίνονται λάθη άλλωστε και οι διαιτητές άνθρωποι είναι , το ζητούμενο όμως είναι που και πότε γίνονται αυτά τα λάθη.  Στην Κύπρο ακούμε συχνά την λέξη προκατάληψη και συμφωνούμε υπάρχει η προκατάληψη, αλλά δυστυχώς κάποιοι την συντηρούν και δεν κάνουν κάτι για να την εξαλείψουν από το φίλαθλο κόσμο.
Πώς να μην υπάρχει η προκατάληψη όταν βλέπουμε συνεχώς τα ίδια λάθη , και από τους ίδιους ανθρώπους , δεν λέμε ότι τα λάθη είναι εσκεμμένα αλλά τι κάνουν οι αρμόδιοι για να βελτιώσουν την εικόνα της διαιτησίας ;

Ας κάνουμε λοιπόν και εμείς μια ευχή μέσα στα τόσα ευχολόγια που ακούμε κάθε χρόνο , φέτος ας μην είναι πρωταγωνιστές οι διαιτητές αλλά οι ομάδες.

 

Στέλιος Χαραλάμπους