‘Αρχισε η εκτύπωση των επίσημων ψηφοδελτίων

Εχει αρχίσει η εκτύπωση των επίσημων ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός `Εφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, προσθέτοντας πως προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα πρέπει να έχει τελειώσει η διαδικασία και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παραδοθούν τα ψηφοδέλτια στους `Εφορους Εκλογής.

Ο κ. Δημητρίου είπε πως ο αριθμός των ψηφοδελτίων είναι γύρω στις 588 χιλιάδες, σημειώνοντας πως οι εκπρόσωποι των κομμάτων και κινημάτων είχαν δει τα προσχέδια των ψηφοδελτίων την επομένη της υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Μετά την εκτύπωση και τη συσκευασία τους, τα ψηφοδέλτια θα παραδοθούν στις αρχές της εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλους τους Εφόρους, ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

 

 

 

Σημείωσε εξάλλου πως σήμερα οι πλείστοι `Εφοροι έχουν ενημερώσει ή είναι στη διαδικασία ενημέρωσης του προσωπικού που θα στελεχώσει τα εκλογικά κέντρα και τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η εκπαίδευση αυτού του προσωπικού.

 

Ο Βοηθός Γενικός `Εφορος Εκλογών ανέφερε πως οι πτυχιούχοι άνεργοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και θα απασχοληθούν στα εκλογικά κέντρα είναι περίπου 1500, και θα αποζημιωθούν με το καθαρό ποσό που έχει καθοριστεί για την αποζημίωση των βοηθών υπαλλήλων.

 

 

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα εργαστούν στα εκλογικά κέντρα, πρόσθεσε, ανέρχονται περίπου σε 3500. Ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως σε σύγκριση με προηγούμενες αναμετρήσεις ο αριθμός των ατόμων που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα είναι μικρότερος, διότι έχει περιοριστεί ο αριθμός των εκλογικών κέντρων και έχουν καθοριστεί όρια σε ό,τι αφορά τον αριθμό των βοηθών σε κάθε εκλογικό κέντρο, με βάση τον αριθμό των εκλογέων.

 

Για τα 10 κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό, ο κ. Δημητρίου είπε πως στα κέντρα όπου υπάρχει ενίσχυση από τις πρεσβείες θα πάει μόνο ο Προεδρεύων και ένας βοηθός από την Κύπρο, ενώ εκεί που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός θα υπάρξει ενίσχυση με αριθμό ατόμων από την Κύπρο. Για παράδειγμα, πρόσθεσε, στην Αθήνα, όπου θα λειτουργήσουν τρία εκλογικά κέντρα, θα μεταβούν τρεις Προεδρεύοντες και τρεις βοηθοί και θα εργαστούν και εννιά λειτουργοί της κυπριακής πρεσβείας.