Αρνούνται να ανακριθούν – Νέο θρίλερ στο θέμα Βγενόπουλου Μπουλούτα

Αίτηση τους στο Συμβούλιο Εφετών για μη εκτέλεση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, η οποία εκκρεμεί, σε σχέση με τις έρευνες για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, επικαλέστηκαν οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας, αρνούμενοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι σήμερα οι κύριοι Βγενόπουλος και Μπουλούτας «κατά την προγραμματισμένη ανάκριση τους από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, στα πλαίσια εκτέλεσης αιτήματος δικαστικής συνδρομής της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσιάστηκαν και δήλωσαν ότι έχουν καταχωρήσει αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών για μη εκτέλεση του αιτήματος».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «δήλωσαν επίσης και καταγράφηκε ότι εκκρεμούσης της αίτησης τους δεν θα απαντήσουν στις ερωτήσεις για το αίτημα δικαστικής συνδρομής, αλλά σε περίπτωση που η αίτηση αυτή απορριφθεί τότε είναι πρόθυμοι να απαντήσουν στις εν λόγω ερωτήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, «η αρμόδια ανακρίτρια θα συνεχίσει τη διαδικασία αύριο με την ανάκριση των υπόλοιπων τριών ατόμων».

Στο μεταξύ, από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αθήνα βρίσκονται δύο από τα στελέχη της ανακριτικής ομάδας για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.