Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα, αλλά η υψηλή θερμοκρασία παραμένει

Αν και μειωμένα σε σχέση με χθες τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα σε όλη την Κύπρο, εντούτοις σήμερα παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία θα ταλαιπωρήσει το νησί μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στο μεταξύ, σε «κίτρινο» συναγερμό παραμένει η Κύπρος, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν και σήμερα τον πληθυσμό. Ιδιαίτερα το μεσημέρι έως και τις 17:00 το θερμόμετρο αναμένεται να προσεγγίσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή στο εσωτερικό είναι γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Μετεωρολογική Λειτουργός, Σοφία Λουκά, είπε πως σήμερα επικρατεί αραιή σκόνη, σημειώνοντας πως μέχρι και την επόμενη Κυριακή η κατάσταση θα παραμείνει στο ίδιο περίπου επίπεδο με το σημερινό.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι το φαινόμενο που καταγράφηκε χθες και προχθές δεν το περιμένουμε. “Μέχρι την Κυριακή η κατάσταση θα είναι περίπου η ίδια. Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα λένε οι προγνώσεις”, ανέφερε η κ. Λουκά.

Ερωτηθείσα για το νέο κύμα σκόνης που αναμένεται το Σάββατο, η κ. Λουκά είπε: “Το νέο κύμα δεν θα κάνει διαφορά. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα έχει αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα και δεν θα είναι κάτι το δραματικό. Δεν θα καταλάβετε διαφορά ότι ήρθε κάτι διαφορετικό”.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, η κ. Λουκά ανέφερε πως η Κύπρος παραμένει σε κίτρινο συναγερμό, προσθέτοντας ότι η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στο εσωτερικό αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, είπε, η θερμοκρασία θα φτάσει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ σημείωσε πως οι θερμοκρασίες θα παραμένουν στα ίδια επίπεδα το Σάββατο. Ωστόσο, ανέφερε πως την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, δηλαδή 5 με 6 βαθμούς πιο κάτω.

Πηγή: ΚΥΠΕ