Από το γνωστό ντοματοπόλεμο της Ισπανίας στο μηλοπόλεμο σε γνωστό χωριό της Κύπρου

Από τον γνωστό ντοματοπόλεμο στην Ισπανία, τον αλευροπόλεμο στην καθιερωμένη γιορταστική εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας σε περιοχές της Ελλάδας, τον πόλεμο των πορτοκαλιών στην Ιταλία, τώρα και μηλοπόλεμος σε γνωστό χωριό της Κύπρου στις 10 Οκτωβρίου.

Αν και φαντάζει νόστιμο, ωστόσο αν δεν φοράς το κράνος σου, είναι σίγουρα επίπονο! Σύμφωνα και με την ανάρτηση σε ομάδα στο facebook πρέπει να γίνεται για δεύτερη χρονιά στην Κυπερούντα και  όπως μαρτυρεί και το όνομά του, πολεμάς, πετώντας μήλα!

Μάλιστα ο διοργανωτής της συγκεκριμένης εκδήλωσης αν μπορούμε να την πούμε έτσι καλεί εθελοντές  για να μαζέψουν τα μήλα που έχουν πέσει από τα δέντρα για να υπάρχουν μάλλον αρκετά “πολεμοφόδια”!

milopolemos

Η πανέμορφη Κυπερούντα ως γνωστό έχει περίπου το 1/3 της παγκύπριας παραγωγής σε μήλα και κάθε χρόνο το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας διοργανώνει το Φεστιβάλ Μήλου, το οποίο αγκαλιάζεται τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους επισκέπτες. Στο Φεστιβάλ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την παρασκευή ππαλουζέ από χυμό μήλου καθώς και την παρουσίαση εδεσμάτων με κύριο συστατικό το ξακουστό φρούτο της περιοχής. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε εδέσματα και ποτά που μπορούν να παρασκευαστούν από τα μήλα αλλά και απόσταξη ζιβανίας από μήλα.