Από την τηλεόραση θα βλέπουν την ομάδα τους οι 15 οπαδοί της ΑΕΛ – Ελεύθεροι με εγγύηση 5000 ευρώ

Τον αποκλεισμό τους από τα γήπεδα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους, αποφάσισε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για 15 οπαδούς της ΑΕΛ, οι οποίοι φέρονται να είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στο Τσίρειο Στάδιο χωρίς εισιτήρια, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ-ΑΡΗ.

Οι 15 νεαροί, ηλικίας από 15 μέχρι 24 ετών, κατηγορήθηκαν για συνάθροιση με σκοπό την οχλαγωγία και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ, ενώ εναντίον τους εκδόθηκε δικαστικό διάταγμα απαγόρευσης εισόδου σε αθλητικούς χώρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους, που ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε όπως, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι 15 νεαροί να παρουσιάζονται στον Αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας και να παραμένουν εκεί κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων της ΑΕΛ.

Μηδενική θα είναι η ανοχή από πλευράς της Αστυνομίας στα φαινόμενα βίας στα γήπεδα, διαμήνυσε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «στόχος της Αστυνομίας είναι η άμεση διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων και η καταχώρηση τους ενώπιον του δικαστηρίου, σε μια προσπάθεια να δικάζονται άμεσα και να επιβάλλονται οι αρμόζουσες ποινές από το δικαστήριο».

Αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό, ο κ. Σωτηριάδης είπε πως 30 περίπου οπαδοί της ΑΕΛ που έφθασαν με λεωφορεία από την Πάφο, κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τη Θύρα 3, φορώντας κουκούλες και κασκόλ, ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν ξύλα και απαιτούσαν να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο, σπρώχνοντας τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπεύθυνου ασφαλείας του γηπέδου, ο οποίος έκλεισε τις εισόδους και ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία και άνδρες της ΜΜΑΔ και της αντιοχλαγωγικής ομάδας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τα 15 πρόσωπα, τα οποία ωστόσο αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.