Από την κατάθλιψη… με πολυτελή εστιατόρια και χιλιάδες ευρώ – Αιτία η κληρονομιά

Η ιστορία του 35χρονου Ελλαδίτη θυμίζει… ταινία.  Εκεί που βρισκόταν σε απόγνωση λόγω οικονομικού αδιεξόδου, η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει,  μια κληρονομιά στάθηκε αφορμή για να αλλάξουν, από τη μια στιγμή στην άλλη, τα πάντα στη ζωή του!

O λόγος για 35χρονο Πατρινό ο οποίος μέχρι και πριν από ένα χρόνο αγωνιζόταν για να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο μεροκάματο αλλά σήμερα διαπρέπει στον τομέα της γαστρονομίας, στην Γερμανία, κάνοντας τζίρους πολλών χιλιάδων ευρώ!Και όλα άλλαξαν όταν ένας μακρινός θείος του, που απεβίωσε πέρυσι, του άφησε δύο εστιατόρια και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της Γερμανίας, επειδή δεν είχε κανέναν άλλον στον κόσμο!Η ιστορία θυμίζει πράγματι κινηματογραφική ταινία. Ο νεαρός Πατρινός ήταν παντρεμένος, αλλά η πρώην γυναίκα του τον εγκατέλειψε επειδή δεν άντεχε άλλο την «μίζερη» ζωή, όπως χαρακτηριστικά του είχε πει, ανακοινώνοντάς του την απόφασή της να βγάλουν διαζύγιο και η ίδια να αναζητήσει μια νέα τύχη με άλλον σύντροφο που στο  μεταξύ είχε βρει…! Έτσι ο 35χρονος Σωτήρης έπεσε στα πρώτα στάδια της κατάθλιψης δίχως να έχει την ευκαιρία να αλλάξει τα πράγματα, δεδομένης της επιδείνωσης της κρίσης. Δεν φανταζόταν όμως με τίποτα τι θα του ξημέρωνε! Δηλαδή, η κληρονομιά του θείου του, μετανάστη από τα χρόνια του ’50 στην Γερμανία. Ο οποίος διατηρούσε ένα από τα πολυτελέστερα εστιατόρια στη Φρανκφούρτη, έχοντας ανοίξει και δεύτερο όμοιό του στο Μόναχο. Δυστυχώς όμως δεν είχε ευτυχήσει να κάνει οικογένεια, με αποτέλεσμα να μην έχει κανέναν δικό του εκεί, παρά μόνον μερικά ξαδέλφια εδώ στην Πάτρα.

Του στάθηκε σε πρόβλημα υγείας!

Ο νεαρός Πατρινός είχε τύχει να τον γνωρίσει πριν από αρκετά χρόνια και τον είχε συμπαθήσει. Προ τριετίας όμως, ο 35χρονος ταξίδεψε στην Γερμανία για ένα διάστημα λίγων μηνών, μόνο και μόνο για να φροντίσει τον θείο του λόγω έκτακτης εγχείρησης που έπρεπε να κάνει. Παράλληλα, όμως, με την ευκαιρία της παραμονής του εκεί εργάστηκε και στο εστιατόριο για να βγάλει χρήματα και να γυρίσει στην Ελλάδα και να καλύψει υποχρεώσεις.  Έτσι ο θείος του δεν τον ξέχασε. «Έφυγε» πέρυσι από τη ζωή, αφήνοντας όλα του τα υπάρχοντα στον μοναδικό μακρινό ανιψιό ο οποίος του είχε σταθεί. Κι έτσι, σήμερα, η Σωτήρης, ζει στη Φρανκφούρτη διατηρώντας και τα δύο πολυτελή εστιατόρια, δικής του πια ιδιοκτησίας…