Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του

Η κόντρα μεταξύ των βουλευτών του ΔΗΣΥ Αντρέα Κυπριανού και του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου έχει ξεφύγει.

Με καταγγελίες στην αστυνομία και αναρτήσεις στο Facebook φτάνουν στα άκρα και δίνουν ο κάθε ένας τη δική του εκδοχή, για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή στις 26 Ιουνίου του 2015.

Στο χορό της αντιπαράθεσης παίρνει θέση η ηχογραφημένη φραστική -και όχι μόνο- διένεξη μεταξύ τους, μετά το πέρας της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών.

Η συζήτηση ηχογραφήθηκε, αφού ο καυγάς έγινε, ενώ συζητούντο τα διαδικαστικά, για την επόμενη συνεδρία και είθισται να καταγράφονται όλα και ηχητικά για σκοπούς πρακτικογράφησης.

Όπως μετέδωσε χθες το apokalipsi.com, το καταγεγραμμένο υλικό από τις συνομιλίες, που βρίσκεται στο αρχείο της Βουλής, αφήνει εκτεθειμένη την Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία κατήγγειλε άσεμνη επίθεση από τον Αντρέα Κυπριανού.

Τελικά είμαστε μία βαθύτατα αρρωστημένη κοινωνία. Γερμανοτσολιάδες και πεμπτοφαλαγγίτες διαφώνησαν και έγινε το έλα να δεις.

Μοναδική λύση για τους συγκεκριμένους βουλευτές, αφού δεν θέλουν να καλυφθούν με τη λάσπη, είναι να ρίξουν οι ίδιοι λάσπη.

Η πιο θλιβερή περίπτωση, που έλαβε ποτέ χώρα στις αίθουσες της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Χωρίς ιερό, ούτε όσιο, οι δύο εκπρόσωποί του λαού επιδόθηκαν σε άγρια κόντρα και ο οχετός κατέκλυσε τη Βουλή.

Αηδία και ναυτία νιώθω. Πώς καταντήσαμε έτσι; Δεν ξέρω αν φαλιρίσαμε υλικά, αλλά ηθικά έχουμε ήδη χρεοκοπήσει.

Βρε δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ κύριοι βουλευτές,  θεματοφύλακες της δημοκρατίας και των θεσμών;

Από την περασμένη Παρασκευή σας επιτρέπουμε να διαπληκτίζεστε και σας δίνουμε βήμα να “ξεκατινιάζεστε” δημόσια και να ρεζιλεύεστε ανά το παγκύπριο με τα καμώματά σας.

Όμως τα πάντα έχουν όρια. Διερωτώμαι που είναι οι κόκκινες γραμμές και τα αντανακλαστικά μας ως κοινωνία. Που είναι ο θεσμικός και πολιτικός πολιτισμός μας;

Τα καταπίνουμε όλα, τα αλέθουμε όλα στον μύλο της μικρότητας μας και καταντήσαμε το κυπριακό κοινοβούλιο σε άλλη μια εκπομπή της Αννίτας Πάνια.

Κυρία Χαραλαμπίδου και κύριε Κυπριανού επιτέλους σταματήστε εδώ! Έχετε μεθύσει από φανατισμό και αρνείστε να δείτε τα όνειρά μας, που γίνανε ρημάδια από τις δικές σας επιλογές και από την ανοχή μας.

Φήμη