“Απόβαση” ξένων επενδυτών στην Ελλάδα μέσω Κύπρου

Ώρα με την ώρα αυξάνονται τα αιτήματα των ξένων επενδυτών προς κτηματομεσιτικά και δικηγορικά γραφεία της Κύπρου, για την εξεύρεση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, Ρώσοι, Κινέζοι και Λιβανέζοι μεγαλοεπενδυτές έχουν κάνει απόβαση τις τελευταίες ώρες στο νησί, αναζητώντας συνεργάτες που θα βοηθήσουν στο στόχο για απόκτηση ακίνητης περιουσίας στον ελλαδικό χώρο.

Έντονο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια, τις παραλιακές περιοχές της Αττικής, τη Χαλκιδική και τα νησιά του Αιγαίου. Οι ξένοι επενδυτές ψάχνουν από διαμερίσματα, μεζονέτες και εξοχικές κατοικίες, μέχρι τεμάχια σε οικιστικές ζώνες.

Ήδη, αρκετοί από αυτούς έχουν πραγματοποιήσει ταξίδια-αστραπή στην Αθήνα σε μία προσπάθεια να κλείσουν άμεσα συμφωνίες για την απόκτηση γης, πριν από τη λήψη τελικών αποφάσεων, σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.

Όπως πληροφορούμαστε, ανάλογη της υψηλής ζήτησης είναι και η προσφορά από ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, εξαιτίας της αβεβαιότητας στο χρηματοπιστωτικό τομέα και των νέων φορολογικών βαρών που αναμένεται να επωμιστεί ο λαός.

Γνωστικός