Αποφασισμένο το Υπουργείο Υγείας να πατάξει κάθε είδος φαινομένου διαφθοράς

Αποφασισμένο είναι το Υπουργείο Υγείας να πατάξει κάθε είδος φαινομένου διαφθοράς, διαβεβαιώνει με σημερινή ανακοίνωση του.

Οπως αναφέρει, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη χθεσινή και σημερινή ημέρα και φέρουν λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας να εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού, μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν σε όλους μας.

“Αναμένοντας την έκβαση των σχετικών ερευνών, και με απόλυτο σεβασμό στο έργο των ανακριτών αρχών και της Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Υγείας όπως πατάξει κάθε είδος φαινομένου διαφθοράς”, σημειώνεται.

Γεγονότα σαν και αυτά, συνεχίζει το Υπουργείο Υγείας, αναδεικνύουν από μόνα τους την αδήριτη ανάγκη της πλήρους μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα Υγείας καθότι το υφιστάμενο σύστημα στα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως λειτουργεί σήμερα, δεν υποβοηθά τη διαφάνεια και την πάταξη παρόμοιων φαινομένων.

“Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, και μέχρις ότου επιτευχθεί η πλήρης μεταρρύθμιση, δεν θα σταματήσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς, σε όποιο επίπεδο κι αν αυτή εντοπίζεται”, καταλήγει η ανακοίνωση.