Αποτελεσματικά τα μέτρα της Αστυνομίας το τριήμερο – Μειωμένα τα ατυχήματα και οι καταγγελίες οδηγών

Μειωμένες ήταν κατά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου οι τροχαίες συγκρούσεις, αλλά και οι καταγγελίες οδηγών από την Αστυνομία, η οποία ωστόσο θα βρίσκεται επί ποδός μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οπότε και αναμένεται ότι πολλοί παραθεριστές που έχουν παραμείνει στις ορεινές και παράλιες περιοχές θα επιστρέψουν στις οικίες τους.

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι κατά το τριήμερο που πέρασε, «παρόλο που υπήρξε πυκνή τροχαία κίνηση, ο συντονισμός των Αστυνομικών Διευθύνσεων με την τροχαία αρχηγείου και συντονιστή τον ίδιο τον αστυνομικό διευθυντή, έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων». Σημείωσε επίσης το ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση των οδηγών και στη μετάδοση των συστάσεων της Αστυνομίας προς τους οδηγούς.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι υπήρξαν μικροατυχήματα, αλλά πολύ μειωμένα.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, πολλοί παραθεριστές παραμένουν στις διακοπές τους είτε σε ορεινές, είτε σε παράλιες περιοχές και αναμένεται την εβδομάδα αυτή που διανύουμε, με αποκορύφωμα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πολλοί από αυτούς να επιστρέψουν πίσω στις εστίες τους. Οπότε θα είμαστε σε εγρήγορση μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο» είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαραλάμπους.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «υπήρξαν καταγγελίες αλλά μειωμένες σε σύγκριση με άλλες φορές, καθώς πρώτος στόχος της Αστυνομίας ήταν η ασφαλής μετάβαση των οδηγών στους προορισμούς τους, αλλά και η επιστροφή τους, δεύτερος στόχος ήταν η ασφάλεια στους δρόμους και τρίτος στόχος ο τροχονομικός έλεγχος, συστάσεις, καταγγελίες».

Οι περισσότερες καταγγελίες, είπε, αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, αλκοόλη, μη χρήση ζώνης και μη χρήση κράνους. Υπήρξαν επίσης καταγγελίες για διαγραμμένα οχήματα, οχήματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας κοκ.