Απορρίφθηκε η έφεση για μείωση ποινής του 57χρονου γυναικολόγου – Νάρκωνε κορίτσια και γυναίκες στη Λάρνακα και τις βιάζε

Ο 57χρονος γυναικολόγος Στέλιος Στυλιανού από τη Λάρνακα θα συνεχίσει να εκτίει τη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε ποτέ στα δικαστικά δρώμενα της Κύπρου, σε ό,τι αφορά σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση για μείωση της ποινής του  57χρονου γυναικολόγου στην υπόθεση βιασμών και σεξουαλικής κακοποιήσεις ασθενών του.

Ο 57χρονος προσέβαλε την ποινή με 8 λόγους έφεσης ισχυριζόμενος πως η επιβληθείσα ποινή, 26ετους φυλάκισης είναι υπερβολική και εσφαλμένη αφού έγινε διαγραφή του από το ιατρικό μητρώο, τον εγκατέλειψε η οικογένεια του, αντιμετωπίζει την κοινωνική χλεύη και δεν ελήφθη καθόλου υπόψη η παραδοχή του.

Η κατηγορούσα αρχή υπεραμύνθηκε την ορθότητας της απόφασης τονίζοντας ότι το κακουργιοδικείο σωστά χαρακτήρισε την υπόθεση πρωτοφανή αφού ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγάλος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν είναι υπερβολική η ποινή αλλά υπερβολικά τα θύματα.

Το κακουργιοδικείο όπως ανέφερε το ανώτατο στην απόφαση του, δεν έσφαλε επι καμίας πτυχής που αφορούσε την επιμέτρηση της ποινής.

Ως εκ τούτου το δεν μπορούν όπως τόνισε οι παράγοντες που επικαλείται ο δικηγόρος του 57χρονου, η ηλικία, η κατάσταση της υγείας του, η παραδοχή του και η οι συνέπειες στη ζωή του να ιδωθούν πέραν της σημασίας που εδόθη ήδη πρωτοδίκως.

Τα προβλήματα υγείας όπως σημειώνεται στην απόφαση “δεν έχουμε πεισθεί ότι δεν μπορούν να τύχουν της δέουσας αντιμετώπισης από τις Αρχές των φυλακών.”

“Η ποινή είναι αυστηρή αλλά όχι σε βαθμό που επιτρέπει την επέμβαση του Εφετείου και με βάση όλων των πιο πάνω η Έφεση απορρίπτεται”, σημειώνεται στην απόφαση.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης 26 χρόνων με διαδοχικές ποινές, στον 57χρονο γυναικολόγο, που είχε διαπράξει σωρεία σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος ασθενών του. Ο γυναικολόγος βρέθηκε ένοχος, μετά από δική του παραδοχή, σε 44 συνολικά κατηγορίες, που αφορούσαν 35 γυναίκες, Κυπρίες και αλλοδαπές, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 15 και 17 ετών.

Από τις 44 κατηγορίες, οι έξι αφορούσαν βιασμούς, οκτώ περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης, 20 για άσεμνη επίθεση και δέκα για σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ασθενών. Ο 57χρονος γυναικολόγος αντιμετώπιζε αρχικά 165 κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση και άσεμνη επίθεση κατά ασθενών του. Ωστόσο, αφού παραδέχθηκε ενοχή σε 44 κατηγορίες, οι εκπρόσωποι της κατηγορούσας Αρχής, Ανδρέας Αριστείδης και Έλλη Φλουρέντζου, απέσυραν τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Οι παράνομες ενέργειες του γυναικολόγου αποκαλύφθηκαν στις 25 Οκτωβρίου 2011, όταν το τελευταίο θύμα του, η J.Π., παρόλο που βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους νάρκωσης, ξύπνησε και τον αντιλήφθηκε να είναι γυμνός και ν’ απομακρύνεται από κοντά της. Αυθημερόν, κατήγγειλε την υπόθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες από γυναίκες-ασθενείς του 57χρονου γυναικολόγου.