Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αρχίζει κανονικά η υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου

Το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε την χθεσινή προδικαστική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης του Βοηθού ΓΕ Ρίκκου Ερωτοκρίτου, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία της αίτησης του ΓΕ για παύση του κ. Ερωτοκρίτου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είπε ότι το Συμβούλιο δεν συμμερίζεται την εισήγηση της υπεράσπισης ότι η παράλληλη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του κ. Ερωτοκρίτου θα αποβεί σε βάρος των δικαιωμάτων του και θα παραβιαστεί το δικαίωμά του για δίκαιη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Η παράλληλη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας είναι δυνατή γιατί όπως αναφέρθηκε δεν επιδιώκονται οι ίδιοι σκοποί και στόχοι και δεν συνιστά κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας.

Από πλευράς της κατηγορούσας αρχής κατατέθηκε η κατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα και τρία τεκμήρια που αφορούν σε τρία DVD με μαγνητοφωνημένες δηλώσεις της συνέντευξης του κ. Κληρίδη στις 14/4/2015 καθώς επίσης και δηλώσεις  που έγιναν από πλευράς του Ρίκκου Ερωτοκρίτου σε διασκέψεις Τύπου και στα ΜΜΕ.

Η πλευρά της υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου έφερε ένσταση ως προς το τρίτο DVD που κατατέθηκε με την δικαιολογία ότι αφορούσε αποσπασματικές δηλώσεις του Βοηθού Εισαγγελέα στο πλαίσιο τηλεοπτικού ρεπορτάζ.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για τη συνέχεια.