Απορρίπτει η αστυνομία της Παραγουάης το ενδεχόμενο η μικρή Μαντλίν να βρίσκεται στη χώρα

Τις ελπίδες να βρίσκεται στην Παραγουάη η μικρή Μαντλίν ΜακΚαν «σβήνει» ο επικεφαλής της Interpol στην χώρα, Λουίς Ιγνάσιο Αρίας, ο οποίος απέρριψε το σενάριο του ιδιωτικού ερευνητή που ήθελε το μικρό κορίτσι που εξαφανίστηκε από την Πορτογαλία το 2007 να ζει στην Νότια Αμερική.

Νωρίτερα, η εφημερίδα The Sun, που επικαλείτο πηγές από την αστυνομία, ισχυρίστηκε σε δημοσίευμα ότι τεράστια επιχείρηση είχε ξεκινήσει στην Παραγουάη έπειτα από στοιχεία ενός ιδιωτικού ερευνητή που ισχυριζόταν ότι η ομάδα του είχε λάβει πληροφορίες πως η Μαντλίν «έφτασε στην Παραγουάη πριν έναν ή δύο μήνες, μαζί με μια γυναίκα».

Το παραπάνω ενδεχόμενο, όμως, απορρίπτουν οι τοπικές αρχές, με τον Αρίας να αναφέρει στο πρακτορείο ειδήσεων EFE ότι το γραφείο του δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την ταυτότητα του φερόμενου ως ερευνητή Μιράζ Ουλάχ Αλί Ισα, ούτε κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η Μαντλίν, η οποία αν βρίσκεται εν ζωή θα είναι 12 ετών, βρίσκεται στη χώρα.

«Δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό για αυτό το άτομο», δήλωσε ο Αρίας για τον Ισα, προσθέτοντας ότι ο «ερευνητής» δεν επικοινώνησε ποτέ με τις αστυνομικές αρχές της Παραγουάης ή το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζαλίλ Ρασίντ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Monumental: «Η πληροφορία που έχουμε είναι ότι, όχι, το εξαφανισμένο κορίτσι δεν βρέθηκε στην Αρεγουά», συμπληρώνοντας ότι ο Ισα «έμεινε με άδεια χέρια».

Πηγή:protothema.gr