Αποποιούνται ευθυνών, την ώρα που η Αθηένου πνίγεται στη δυσοσμία!

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η ακριτική Αθηένου  με την έντονη δυσοσμία στην περιοχή.  To πρόβλημα είχε αποκαλύψει πρόσφατα η σελίδα μας. Μπαλάκι γίνονται οι ευθύνες.

Σε επικοινωνία μας με αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου και συγκεκριμένα την υπεύθυνη του τμήματος κα. Χρυστάλλα Στυλιανού, διαπιστώσαμε ότι για άλλη μια φορά οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι. Από την μία ο δήμαρχος ρίχνει την ευθύνη στις αρμόδιες αρχές και από την άλλη οι αρμόδιοι ρίχνουν τις ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως μας ανέφερε η κα. Στυλιανού ενδεικτικά: “Το υπουργείο δεν δέχτηκε καμία καταγγελία από τον δήμαρχο της Αθηένου και κατ’ επέκταση δεν ήταν εν γνώσει του τμήματος η κατάσταση που επικρατεί στο χωριό. Δεν μπορεί το Υπουργείο να αντικαταστήσει την τοπική αυτοδιοίκηση , οι τοπικές αυτοδιοικήσεις πρέπει να είναι τα αυτιά και τα μάτια μας , και αν υπάρχει πρόβλημα να μας το καταγγέλλουν για περαιτέρω διερεύνηση”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Στυλιανού μας ανέφερε  ότι ”το αποτέλεσμα της δευτεροβάθμιας επεξεργασίας που πρέπει να γίνεται είναι τέτοια ώστε τα λύματα να γίνονται καλλιεργήσιμα , αν δεν καλλιεργούνται όπως πρέπει αυτό είναι ευθύνη τον τοπικών αρχών , οι οποίοι πρέπει να μας ενημερώνουν. Η αρμόδια υπηρεσία θα διερεύνησει την κατάσταση και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα”.

Το apokalipsi.com βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας από το Υπουργείο!