Αποκλειστικό: Φυλάκισαν ανάπηρο με ξύλινα πόδια – Κατάδικος “λύγισε” στο δράμα του και πλήρωσε το χρέος

Το σκληρό πρόσωπο των αρχών αλλά και την ανθρωπιά που υπάρχει ακόμη στους Κύπριους, έστω και αν αυτοί βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές, αποκαλύπτει η ιστορία ενός 55χρονου ανάπηρου και  ενός 35χρονου κατάδικου.   Ο 55χρονος φυλακίστηκε για οφειλόμενο ποσό 1770 ευρώ.  Ποσό που πλήρωσε ο κατάδικος όταν συγκλονισμένος τον είδε να κινείται με τα ξύλινα του πόδια στο κρατικό σωφρονιστήριο!

Πράξη που δείχνει  την ύπαρξη ανθρωπιάς, ακόμη και πίσω από τα σίδερα της φυλακής.  Ανθρωπιά που φαίνεται να λείπει από τις αρμόδιες αρχές αφού ο ανάπηρος είναι ένας από τους πολλούς πολίτες που φυλακίζονται για απλήρωτα χρέη, λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη Κύπρο. Συγκλονίζει όμως και η σκληρότητα των αρχών που φυλάκισαν έναν άνθρωπο με ξύλινα πόδια!

Ο 35χρονος κατάδικος ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης δεκατριών χρόνων, αν και καρκινοπαθής ο ίδιος, “λύγισε” στη θέα του 55χρονου ανάπηρου, ο οποίος κινείται με ξύλινα πόδια, όταν τον αντίκρισε στις Κεντρικές Φυλακές, όπου τον είχαν μεταφέρει λόγω απλήρωτων ενταλμάτων που αφορούσαν διατροφές.

Συγκινημένος από την κατάσταση του ταλαιπωρημένου άντρα, ο 35χρονος προσέγγισε τον 55χρόνο και τον ρώτησε τους λόγους για τους οποίους βρισκόταν στη φυλακή. Με δάκρυα στα μάτια εκείνος του ανέφερε ότι το επίδομα που λαμβάνει από το γραφείο ευημερίας για την αναπηρία του δεν τον φτάνει να πληρώσει τις διατροφές για τα παιδιά του, με αποτέλεσμα να οφείλει το ποσό των 1770 ευρώ.

Η απόγνωση που είδε στα μάτια του αλλά και η θέα των ξύλινων ποδιών λύγισαν τον κατάδικο που επικοινώνησε αμέσως με την οικογένεια του, ζητώντας τους να πληρώσουν το οφειλόμενο ποσό ώστε να βγει από τις Κεντρικές Φυλακές ο ανάπηρος.  Πράγματι η οικογένεια του 35χρονου πλήρωσε το ποσό, έτσι ο 55χρονος, γεμάτος ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που τον βοήθησε, βγήκε χθες από το κρατικό σωφρονιστήριο.