Αποκλειστικό: Την δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη ανοίγει το οδόφραγμα Δερύνειας

Την δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη αναμένεται ότι θ’ ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Καλά ενημερωμένη πηγή που είσαι σε θέση να γνωρίζει, ανέφερε στο apokalipsi.com, ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα καθαριστεί ο δρόμος Αμμοχώστου – Δερύνειας και συγκεκριμένα το κομμάτι που οδηγεί προς το οδόφραγμα.

Οι τεχνικές επιτροπές των δύο πλευρών, αφού εξέτασαν όλα τα ζητήματα με επί τόπου επισκέψεις, αποφάνθηκαν ότι το πρώτο βήμα θα είναι η αποναρκοθέτηση του δρόμου, η οποία τοποθετείται χρονικά μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Επίσης θα συμφωνηθεί και η οριοθέτηση, η γραμμή δηλαδή που θ’ ακολουθηθεί πιστά για την κατασκευή του δρόμου.

Τον Αύγουστο, λόγω και θερινών διακοπών, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θα γίνουν λιγότερες εργασίες, οι οποίες, θ’ αφορούν διαδικαστικά κυρίως θέματα, σε σχέση με την παράκαμψη του υφιστάμενου δρόμου, διότι έχουν κτιστεί αρκετά σπίτια.

Ακολούθως και γύρω στις αρχές του Σεπτέμβρη θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με περιουσιακά ζητήματα, δηλαδή απαλλοτριώσεις Ε/κ  και Τ/κ περιουσιών, διότι ο δρόμος θα περάσει μέσα από κατοικημένη περιοχή.

Περί τα τέλη του μήνα Σεπτέμβρη, αναμένεται ν΄ αρχίσει η κατασκευή του δρόμου η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες και τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη, η διάνοιξη του οδοφράγματος ν’ αποτελεί γεγονός.

Κρατίνος