Αποκλειστικό: Στα βαθιά οι έρευνες για το καραμπινάτο πάρτι με δάνεια στη ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Σε περαιτέρω ανακρίσεις υψηλόβαθμων πρώην και νυν στελεχών της τότε ΣΠΕ Αγίας Φύλας αλλά και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο καραμπινάτο πάρτι με δάνεια και μίζες εκατομμυρίων, θα προβούν οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση. Πράσινο φως από τον Γενικό Εισαγγελέα.  Νέος γύρος ανακρίσεων για προβληματικά δάνεια και μίζες.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών και αξιολόγησε τα μέχρι τώρα στοιχεία και μαρτυρίες που συνέλεξαν οι ανακριτές στη διάρκεια των ερευνών τους,  έδωσε το πράσινο φως αλλά και τις κατευθύνσεις για περαιτέρω ανακρίσεις συγκεκριμένων προσώπων, ώστε να ολοκληρωθεί ο ογκωδέστατος φάκελος της υπόθεσης.

Της σύσκεψης στη Νομική Υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου η ηγεσία ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών από τον επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη και το κλιμάκιο των ανακριτών που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.   Στη συνέχεια, οι ανακριτές της Λεμεσού μετέβησαν στη Νομική Υπηρεσία όπου πήραν οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις τους.

Κινήσεις που αφορούν νέο κύμα ανακρίσεων υπαλλήλων της πρώην ΣΠΕ Μέσα Γειτονιάς εκ των οποίων κάποιοι έχουν απορροφηθεί στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού με την τότε συγχώνευση.   Και αυτό διότι  σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές εντόπισαν υποθέσεις προβληματικών δανείων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για δάνεια που φαίνεται να δόθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις ή με εκτιμήσεις μηδαμινής αξίας ή αξίας που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να εμπλέκονται πρώην και νυν υψηλόβαθμα στελέχη της ΣΠΕ, εκτιμητές και πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν και συλλήψεις.