Αποκλειστικό: Ο “φάκελος χαλούμι” στις αποσκευές Γιούνκερ

Τι και αν ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης, ανακοίνωσε πριν από αρκετό καιρό οτι η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν έτοιμη να δημοσιεύσει το φάκελο της Κυπριακής Δημοκρατίας που αφορά στην κατοχύρωση του χαλουμιού ως προστατευμένο προϊόν με ονομασία προέλευσης.

Δυο περίπου μήνες μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο “φάκελος χαλούμι” παραμένει κλειδωμένος στα συρτάρια των Βρυξελλών, ενώ Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αιγοπροβατοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι και τυροκόμοι αναμένουν με αγωνία τη σχετική δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κομισιόν.

Κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας οτι η ανακοίνωση της ανακήρυξης του χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ, αναμένεται να γίνει με πανηγυρικό τρόπο κατά την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός θα επιδιώξει να παρουσιάσει την δημοσίευση του φακέλου ως δείγμα ενεργούς εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και βήμα επαναπροσέγγισης μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

Γνωστικός