Αποκλειστικό: Νέο λάθος στην Ε.Φ – Μετέφεραν λάθος βλήματα σε άσκηση στο Καλό Χωριό

Βλήματα διαφορετικού τύπου μετέφεραν σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού.  Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη και εξόργισε τον Υπουργό Χριστόφορο Φωκαΐδη, ο οποίος διέταξε έρευνα.

Αντί να φορτωθούν τα βλήματα όλμου που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες ασκήσεις, κάποιοι έκαναν το λάθος και φόρτωσαν άλλου τύπου βλήματα με αποτέλεσμα οι έφεδροι και οι στρατιώτες που συμμετείχαν στην άσκηση να διατρέξουν κίνδυνο και επιπλέον δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η άσκηση.

Το ατύχημα αποφεύχθει την υστάτη, όταν μόνιμος αξιωματικός, καθαρά από τύχη, έτυχε να περνάει από το σημείο όπου οι έφεδροι ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν τους όλμους και αντιλήφθηκε το λάθος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και τα βλήματα φορτώθηκαν άρον – άρον και επιστράφηκαν στο στρατόπεδο Παλώδιας από όπου είχαν αποσυρθεί για σκοπούς της άσκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, εξοργισμένος ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται για το σοβαρό αυτό λάθος.