Αποκλειστικό: Για το Ισραήλ, αναχωρεί ο Γ. Λακκοτρύπης – Τι συζήτησαν με τον νέο πρέσβη του Ισραήλ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της κυβέρνησης για την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη στο Ισραήλ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και το ενδεχόμενο υπογραφής περαιτέρω συμφωνιών συνεργασίας, για το έργο αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο Γιώργος Λακκοτρύπης συναντήθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα με το νέο Πρέσβη του Ισραήλ στη Λευκωσία, ο οποίος και θα αντικαταστήσει τις επόμενες ημέρες τον απερχόμενο Πρέσβη Μίχαηλ Χαράρι στη θέση του επικεφαλή της διπλωματικής αποστολής του Τέλ Αβίβ, στην Κύπρο.

Η συνάντηση κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επισήμως το όνομα του νέου Πρέσβη και πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανασκοπήθηκε μεταξύ άλλων, η ατζέντα της επίσκεψης Λακκοτρύπη στο Ισραήλ που θα περιλαμβάνει θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα στοχεύει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, με επίκεντρο το φυσικό αέριο.

Οι επαφές και συναντήσεις του Υπουργού Ενέργειας με κρατικούς και άλλους αξιωματούχους, θα οριστικοποιηθούν αφού ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.