Αποκλειστικό: Αλαλούμ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με προαγωγές και πλήρωση θέσεων

Έξω φρενών είναι φαίνεται να είναι η Ένωση Διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Κύπρου, λόγω της παράτυπης, όπως καταγγέλλει διαδικασίας πλήρωσης θέσης Ανώτερου Λειτουργού πανεπιστημίου.

Αυτό αναφέρεται σε εσωτερική επιστολή που έχει σταλεί στα μέλη της ΕΔΙΠΠΑΚ, ημερομηνίας 5 Ιουνίου, την οποία εξασφαλίσαμε και παραθέτουμε πιο κάτω.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται , η εν λόγω απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση του διορισμού τριών Λειτουργών στη θέση Ανώτερου Λειτουργού, κάτι που όπως αναφέρεται στην επιστολή δεν συμβαίνει πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

epistoli EDIPAK

Σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου ΕΔΙΠΠΑΚ, από το 2006, εννέα στο σύνολο Ανώτεροι Λειτουργοί προάγονται, υποβιβάζονται ή κάποιοι προάγονται εκ νέου λόγω προσφυγών και ακυρωτικών αποφάσεων του Δικαστηρίου.

Η ΕΔΙΠΠΑΠ εξασφάλισε νομική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Συμβούλιο του ΠΚ, κρίνεται παράτυπη.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, με επιστολή στις 21 Μαΐου.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν πήρε νομική γνωμάτευση από το Νομικό Σύμβουλο και τον Εσωτερικό Ελεγκτή του πανεπιστημίου; Ποιος τελικά είναι ο ρόλος των δύο; Γιατί σιωπούν;

Γιατί η απόφαση λήφθηκε στην απουσία των Εξωτερικών μελών του Συμβουλίου, μάλιστα με πρόταση του ίδιου του Πρύτανη;
Γιατί δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μάνθος Μαυρομμάτης;
Πρόσφατα, στην παροικία του Λονδίνου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Χριστοφίδης, έδωσε διάλεξη με τίτλο “Τί πατρίδα είναι και αυτή” μιλώντας για την κατάντια μας, τα σκάνδαλα, κλπ.
Τελικά κύριε Πρύτανη, τί πανεπιστήμιο είναι και αυτό;

 

Ενημέρωση 09/06

Με επιστολή του ΔΣ της ΕΔΙΠΠΑΚ προς την ιστοσελίδα μας, διευκρινίζουν ότι το κείμενο το οποίο διέρρευσε και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας δεν εκφράζει τη συντεχνία αλλά αποτελεί καθαρά άποψη του συντάκτη του κειμένου.