Αποκλειστικό: Αδιαφάνεια και συσκότιση στις τιμές καυσίμων θέλουν οι πρατηριούχοι

Τροχοπέδη στις κυβερνητικές προσπάθειες για αυστηρότερο έλεγχο και διαφάνεια στις τιμές χονδρικής και λιανικής πώλησης καυσίμων, φαίνεται οτι βάζουν οι πρατηριούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα αρνείται να συμμορφωθεί με το μέτρο που αποφάσισαν πρόσφατα Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας με σκοπό τη ζωντανή μετάδοση των τιμών πώλησης πετρελαιοειδών.

Αρμόδιες πηγές, ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας οτι οι πρατηριούχοι μελετούν ήδη τη λήψη νομικών μέτρων, καθώς θεωρούν οτι η ενδεχόμενη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων που διαθέτουν οι επιχειρήσεις πώλησης πετρελαιοειδών, αντιβαίνει στους νόμους και κανονισμούς για προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Μέχρι στιγμής πάντως, κανένας πρατηριούχος δεν έχει ανταποκριθεί είτε θετικά, είτε αρνητικά στο γραπτό αίτημα του Υπουργείου Ενέργειας για πρόσβαση στα ηλεκτρονικά στοιχεία της επιχείρησης του, ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχει ζητηθεί νομική αρωγή για διαχείριση του ζητήματος.