ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γιγαντιαία συμφωνία μεταξύ Κύπρου – NEOS – Πως εμπλέκεται ο Bill Gates

Πράσινο στην εταιρεία NEOS από την Καλιφόρνια, να διενεργήσει τρισδιάστατες χερσαίες έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων, άναψε η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η συγκεκριμένη εταιρεία προσέγγισε την Κυπριακή Κυβέρνηση ζητώντας να διενεργήσει την συγκεκριμένη τρισδιάστατη χαρτογράφηση της ξηράς και κοντά από τη ξηρά.

Η εταιρεία NEOS η οποία φαίνεται να είναι από τους πρωτοπόρους παγκόσμια στο τομέα, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες μεθόδους και τεχνολογίες, για την ετοιμασία χαρτών όπως και ανάλυση πολλαπλών χερσαίων πεδίων, υπόσχεται ότι θα παρέχει πολλές νέες πληροφορίες και δεδομένα στο κατά πόσον το υπέδαφος της Κύπρου είναι ή όχι πλούσιο σε υδρογονάνθρακες.

Οι επενδυτές που υποστηρίζουν αυτή την εταιρεία, είναι παγκοσμίως γνωστοί, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, τον Μίδα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, παγκοσμίου φήμης Bill Gates, την εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων KCPG, που μετέχει στις πολύ γνωστές εταιρείες Amazon, Google και sun Microsystems και τον Τραπεζικό γίγαντα Goldman Sachs.

Μαζί με την ανωτέρω εταιρεία, θα συμμετέχει και η εταιρεία Energy & Environment Holding (EEH) και η εταιρεία Petroserv, εταιρείες οι οποίες διενήργησαν παρόμοιες έρευνες στο Λίβανο προ μερικών ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο CEO της εταιρείας Energy & Environment Holdings, Roudi Baroudi, πιστεύει πολύ στη Κύπρο, θεωρώντας ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο παράγοντα στην Ευρώπη σε θέματα υδρογονανθράκων προσβλέποντας σε μια εποικοδομητική συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Περαιτέρω πέραν των χερσαίων μελετών και τρισδιάστατων χαρτών που θα γίνουν, η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρεία NEOS διατηρεί το δικαίωμα (option) για επέκταση τέτοιων εργασιών και στη θάλασσα.

Η συμφωνία αυτή είναι μια ακόμα επιτυχία, απο τις πολλές, του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη.