Αποκαλυπτικό: Η μυστική διαδρομή Βρετανών Τζιχαντιστών από τα κατεχόμενα στη Συρία (βίντεο& φωτος)

Βρετανοί Τζιχαντιστές  χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα  για να ενταχθούν στην συνέχεια στους πυρήνες της ISIS στην Συρία. Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Mirror ξεκινούν ένα τουριστικό ταξίδι στην Κύπρο μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, διαμένουν σε ένα μικρό, φθηνό ξενοδοχείο και επικοινωνούν με τον “ταξιδιωτικό πράκτορα”, τον μεσάζωντα, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Andy Lines βρίσκεται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Στη συνέχεια οι Βρετανοί τρομοκράτες μέσω των οδοφραγμάτων, εγκαταλείπουν το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι πλέον έτοιμοι να έρθουν σε επαφή με τον μεσάζων που θα τους οδηγήσει στη Συρία. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια πηγή στην εφημερίδα, η διαδικασία αυτή διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο.

Photos:Rowan-GriffithsGV of the fishing port in the small town of Bogaz, Northern Cyprus
A fishing boat leaves the port at night

Οι Βρετανοί τρομοκράτες αφού περάσουν στα κατεχόμενα πληρώνουν μέχρι 1,000 βρετανικές λίρες   σε ψαράδες που είναι πρόθυμοι και τους μεταφέρουν με τα ψαροκάικα τους στις ακτές της Συρίας.

Η ίδια πηγή ανέγφερε στο δημοσιογράφο της Mirror πως “όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά κανείς δεν το συζητά”. Οι Bρετανοί τζιχαντιστές επικοινωνούν, πρώτα με έναν άγνωστο άντρα στα κατεχόμενα, ο οποίος είναι γνωστός ως «ο ταξιδιωτικός πράκτορας της ISIS». Η επικοινωνία γίνεται πάντα μέσω γραπτών μηνυμάτων.

The border crossing between Greek controlled Cyprus and Turkish administered Northern Cyprus

Ο “ταξιδιωτικός πράκτορας” κάνει όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για τον “πελάτη” του, δηλαδή φροντίζει για τον τόπο διαμονής, το ταξί και τον τρόπο που θα ταξιδέψουν από θαλάσσης για Συρία.

Η ταρίφα για το πέρασμα ανέρχεται στα 1200 ευρώ το κεφάλι και κάποιες φορές 3000 ευρώ και αφού πληρώσουν μετρητά, επιστρέφουν στο ξενοδοχείο τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Όταν βραδιάσει φθάνει στο ξενοδοχείο για να τους παραλάβει ένα αυτοκίνητο. Μεταφέρονται 25 μίλια δυτικά προς το λιμάνι στο Μπογάζι (περιγράφει ακριβώς την διαδρομή) το οποίο χωράει 30 περίπου ψαροκάικα. Ανεβαίνουν γρήγορα στις βάρκες και αρχίζουν το ταξίδι τους προς τη Συρία. Ο δε καπετάνιος γνωρίζει τις βάρδιες των τούρκων ακτοφυλάκων την συγκεκριμένη βραδιά που θα ταξιδέψει. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του ρεπορταζ  οι Βρετανοί αλλάζουν βάρκες, αφού τους περιμένει μία δεύτερη στα μέσα της διαδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος  Andy Lines ασχολείται με το συγκεκρίμενο ρεπορτάζ αρκετό καιρό και μετά από μία μυστική υπό κάλυψη αποστολή κατάφερε να φτάσει στα ακριβή χνάρια των βρετανών τζιχαντιστών και την διαδρομή που ακολουθούν για να φτάσουν στην Συρία.

ISIS Fighter

Πηγή που μίλησε στην εφημερίδα, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχουν,
περισσότεροι από 700 Βρετανοί έχουν ταξιδέψει στη Συρία ή το Ιράκ για να υποστηρίξουν ή να πολεμήσουν με το ISIS.

Βουλευτής στο Μπέρμιγχαμ δήλωσε ότι ο αριθμός ήταν πιο κοντά στους 2.000 Βρετανού που υπέγραψαν αιτήσεις τα social media ότι θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS, υποστηρίζοντας ότι 20 Βρετανοί την ημέρα είχαν υπογράψει μέχρι να πολεμήσουν.