Αποκαλυπτικό: Επιστολή κόλαφος εναντίον ιατροδικαστή στα χέρια του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών – Είναι ενήμερος ο Υπουργός;

Το πρόβλημα χρονολογείται εδώ και περίπου ένα χρόνο όταν είχε προσληφθεί ιατροδικαστής με συμβόλαιο το οποίο ανανεώνει το Υπουργείο με τη λήξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας σε πολλές περιπτώσεις ο εν λόγω γιατρός συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο στους συναδέλφους του δημιουργώντας διάφορα προβλήματα.

Το apokalipsi.com αναμένει την αντίδραση του Υπουργού και συγκεκριμένα τι προτίθεται να πράξει, σχετικά με τις βαρύτατες καταγγελίες οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες μας εκτοξεύονται στην επιστολή.

Σε διαφορετική περίπτωση το apokalipsi.com  θα αποκαλύψει αυτούσια την επιστολή με τον αποστολέα, τον παραλήπτη και το ενδιαφερόμενο πρόσωπο (ιατροδικαστή) για το οποίο ζητήθηκε έρευνα από το γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Παμπορίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών, Πέτρος Μάτσας, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται να προάγονται οι γιατροί και μετά να αρνούνται να μετατεθούν και να μένουν τμήματα των νοσοκομείων χωρίς ιεραρχία, με αποτέλεσμα να υποχρεωνόμαστε να προχωρούμε σε πειθαρχικές για να στελεχώσουμε σωστά τα νοσοκομεία».

Από εδώ και πέρα ανέφερε χαρκατηριστικά, «για όποιον γιατρό γίνονται αναφορές ή υπάρχουν στοιχεία ότι ενώ έχει τα προσόντα δεν ασκεί ορθά και βάσει των σχεδίων υπηρεσίας του τα καθήκοντά του, θα συστήνεται εντός του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται τριμελής επιτροπή η οποία θα τον αξιολογεί».

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών μετά την σχετική επιστολή και τις βαρύτατες καταγγελίες από τον υπεύθυνο του τμήματος;

Αναμένουμε. Σε περίπτωση που μέχρι αύριο δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα, θ’ αποκαλύψουμε την επιστολή και τα ονόματα στα οποία αναφέρεται.

Νεκτάριος Μαρκέτος