Αποκαλυπτικό: Ενώπιον δικαστηρίου ανώτερος αξιωματικός – Κατηγορήθηκε για κατοχή αρχαιοτήτων

Τη δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσει 55χρονος Ανώτερος Αξιωματικός από την Πάφο που υπηρετεί τώρα στη Λιμενική αστυνομία σε σχέση με υπόθεση παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων.

Ο αξιωματικός, εναντίον του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν και άλλες πειθαρχικές υποθέσεις, υπηρετούσε παλιότερα στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, πριν την μετάθεση του στην Λιμενική.  Η διερεύνηση ποινικής υπόθεσης εναντίον του σε σχέση με την κατοχή αρχαιοτήτων άρχισε αρχές του 2014 όταν μέλη του ΤΑΕ Πάφου, συνέλαβαν 36χρονο διαρρήκτη στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων  μεγάλης αξίας αρχαιότητες.

Ανακρινόμενος τότε ο συλληφθείς είχε υποδείξει την εξοχική κατοικία του Αξιωματικού ως το σπίτι από όπου αυτός και ο συνεργάτης του είχαν κλέψει τις εν λόγω αρχαιότητες. Έτσι τότε άρχισε ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 55χρονος προμηθεύτηκε και κατείχε τις αρχαιότητες.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας διαφάνηκε ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα για τον Ανώτερο Αξιωματικό της αστυνομίας, έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο.  Χθες ο εν λόγω αξιωματικός κατηγορήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου Πάφου και σύντομα θα βρεθεί στο εδώλιο.