ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ εις άτοπον απαγωγή και μειωμένα ”μαύρα” λάθη

Με αφορμή όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν, για τον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων της Λευκωσίας ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, διερωτώμαι, αν πρέπει τελικά ν’ αυξηθούν οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία.

Αύξηση των ομάδων σημαίνει αύξηση των αγωνιστικών, αύξηση και των διαιτητών, οι οποίοι λογικά θα κάνουν και …αυξημένα λάθη.

Ταπεινή εισήγηση θα ήταν: Αντί ν’ αυξηθούν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας να γίνει το αντίθετο.

Δηλαδή, να μειωθούν σε οκτώ. Αυτομάτως, με την εις άτοπον απαγωγή, μείωση των ομάδων θα σημαίνει μείωση των αγωνιστικών και μείωση των διαιτητών, άρα, εξαιρετικά μειωμένα και τα λάθη που θα γίνουν ακόμη και τ’ ανθρώπινα….

Η εισήγηση, δηλαδή, περιλαμβάνει ένα πρωτάθλημα με οκτώ ομάδες, μπορεί να διεξαχθεί μάλιστα σε τρείς γύρους, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και κάθε Σάββατο ή Κυριακή οι τέσσερεις αγώνες, που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα θα είναι ντέρμπι.

Ίσως με τον τρόπο αυτό το πρωτάθλημά μας γίνει πιο ανταγωνιστικό .

Ο πρωταθλητής πολύ πιθανό να κρίνεται σχεδόν κάθε αγωνιστική, θα μειωθούν οι μεμψιμοιρίες και οι άρχοντες με τα μαύρα , λόγω των δυνατών παιχνιδιών, θα είναι συνεχώς σε εγρήγορση και η πίεση αυτή ίσως λειτουργήσει υπέρ τους.

Διότι, άλλο είναι η διαιτησία σε ένα παιχνίδι Εθνικού Άχνας -Αγίας Νάπας, χωρίς να έχω κάτι με τα συμπαθέστατα σωματεία, και άλλο ένα el clasico παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ ….

 

Κρατίνος