Απειλές για τη ζωή του από δήθεν “Εδονόπουλα” δέχτηκε ο συντάκτης της σελίδας μας – Η απάντησή μας

Στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύσαμε ένα άρθρο κριτικής που αφορούσε συναυλία που διοργάνωσε η ΕΔΟΝ. Σε αυτή παρέστη και τραγούδησε ο γνωστός καλλιτέχνης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.  Ο καλλιτέχνης, σε μια κίνηση που πόρρω απείχε από το τραγούδι και τις υπέροχες και αθάνατες μελωδίες που μέχρι σήμερα έγραψε, αναφέρθηκε με μάλλον ειρωνικό τρόπο προς τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη. Τούτο στον απόηχο πολλών αδελφών μας Ελλήνων οι οποίοι έχουν την άποψη ή και αντίληψη ότι η Κύπρος δεν στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας στις συνεδρίες των Eurogroup.

Συγκεκριμένος αρθρογράφος της σελίδας μας προέβη σε κριτική για αυτή την πράξη, λογοτεχνικά αναφερόμενος σε εδονοτσιπρόπουλα και κριτικάροντας την απαράδεκτη στάση του Έλληνα τραγουδιστή και όχι πολιτικού, να ειρωνεύεται τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου και ο «λαός» να χειροκροτεί.

Αποτέλεσμα αυτής της κριτικής ήταν η ανοίκεια, άνανδρη, αντιδημοκρατική και ποινικά κολάσιμη, επίθεση που δέχτηκε ο συντάκτης της σελίδας μας Νεκτάριος Μαρκέτος. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αυτός που έγραψε το άρθρο, εντούτοις, κάποια «τεράστια μυαλά» του διαδικτυακού και κομματικού γίγνεσθαι επιτέθηκαν στο Νεκτάριο. Γνωρίζουμε και τα ονόματά τους και τις έμμισθες ιστορίες τους.

Τον έβρισαν με τα χυδαιότερα λόγια, τον απείλησαν για τη ζωή του, άφησαν αιχμές για το σπίτι και την οικογένειά του. Τον αποκάλεσαν παπαγάλο της δεξιάς και άλλα συναφή. Ένας οικογενειάρχης, που εργάζεται αμέτρητες ώρες κάθε μέρα, έντιμα, για να παρουσιάσει σε εσάς μαζί με τους υπόλοιπους της ομάδας «Αποκάλυψη» μια ολοκληρωμένη και αντικειμενική σελίδα. Ένας άνθρωπος ο οποίος εργαζόταν σε άλλη ήπειρο μέχρι πρόσφατα για να καταφέρει να συντηρήσει την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που δεν λύγισε ποτέ στο κατεστημένο. Ένας άνθρωπος που τιμιότερο, ικανότερο και εντιμότερο του δεν έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα. Ένας άνθρωπος που σαν και εμάς ελπίζει ότι στους 6 μήνες λειτουργίας μας θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιες διαφημίσεις για να πάρουμε όλοι μας ένα κομμάτι ψωμί σπίτι μας. Στα σπίτια που μας διέλυσαν όλοι τους με τις διαχρονικά λανθασμένες τους αποφάσεις.

Στους 2 μήνες λειτουργίας της σελίδας μας, γράφτηκαν για όλα τα πολιτικά κόμματα αρκετά άρθρα κριτικής. Εναντίον της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ γράφτηκαν μέχρι σήμερα 44 άρθρα κριτικής. Εναντίον της αντιπολίτευσης (σωρευτικά για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης) γράφτηκαν μέχρι σήμερα 23 άρθρα κριτικής.

Δείξαμε μέχρι σήμερα ότι δεν είμαστε ούτε χρωματισμένοι ούτε κομματικοποιημένοι. Γράφουμε με ψευδώνυμα εμείς, όχι ο Νεκτάριος, γιατί δεν επιθυμούμε να είμαστε προσβάσιμοι σε κανέναν. Για να μην δεχόμαστε πιέσεις και προτροπές να χαριζόμαστε σε οποιονδήποτε.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε καυστικοί έναντι όλων. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έντιμοι προς εσάς. Ποτέ μας δεν θα γίνουμε κατευθυνόμενοι. Ποτέ μας δεν θα γίνουμε μέλη κανενός κομματικού κοπαδιού και καμιάς κομματικής μάντρας.

Δεν είμαστε παπαγαλάκια κανενός. Και σας προκαλώ να μου βρείτε ένα πολιτικό κόμμα το οποίο δεν κατακρίναμε μέχρι σήμερα στη σελίδα μας. Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους, τους φανατισμένους, τους άρρωστους, τους κομματικά τυφλούς, τους αλήτες κανενός κόμματος. Ούτε της Δεξιάς, ούτε της Αριστεράς, ούτε του Κέντρου.

Ο κόσμος μας αγκάλιασε και οι κατά μέσο όρο 20.000 καθημερινές επισκέψεις στη σελίδα μας, μας αποδεικνύουν ότι ο κόσμος πλέον μπούχτισε με τους κατευθυνόμενους. Χόρτασε από τους επίορκους. Κουράστηκε με τη προπαγάνδα.

Για αυτό ως αρθρογράφοι της σελίδας Αποκάλυψη απολογούμαστε προς τον αγαπητό μας Νεκτάριο για τις απειλές που δέχτηκε τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. Απολογούμαστε ως μέλη της σελίδας που για την ιερότητα του σκοπού μας, δεν βάζουμε τα ονόματά μας στα άρθρα μας. Απολογούμαστε γιατί ως μέλη αυτής της κοινωνίας έχουμε ανθρώπους άρρωστους που βρίζουν και απειλούν έναν απλό εργαζόμενο για τις ιδέες, απόψεις άλλων και όχι του ιδίου. Που και του ιδίου να ήταν το ίδιο έκανε.

Πριν κλείσω δυο λόγια για την ΕΔΟΝ. Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον θεσμό και τους ανθρώπους. Πριν αποτάξω τα κομματικά μου δεσμά πέρασα και εγώ μικρός από τις συγκεντρώσεις, τις συναυλίες και τις παρέες της ΕΔΟΝ. Κρατούσα και εγώ ουρά να μπω στις συναυλίες του Μαχαιρίτσα, του Τσακνή και του Παπακωνσταντίνου. Η αριστερά (αν και διαφωνώ πολιτικά μαζί τους) ήταν πάντοτε γνωστή για τους ιδεολόγους της, για τους επαναστάτες της.

Δεν φταίει ούτε μας φταίει ούτε η ΕΔΟΝ ούτε το ΑΚΕΛ. Και ευχαριστούμε το πλήθος των αριστερά προσκείμενων ατόμων για τη συμπαράστασή τους προς το Νεκτάριο. Μας φταιν κάποιοι άρρωστοι που ζουν ανάμεσά μας, που ανάγιωσαν αυτό το αχόρταγο θεριό που λέγεται πολιτική. Αυτούς που μας διοικούν και αγωνίζονται με σθένος στο στίβο της πολιτικής μετριότητας.

 Διογένης

Εκ μέρους Ιδρυτικής Ομάδας «Αποκάλυψη»