Απανταχού Κυπρο-Ελληνάρες ρίξτε το Νίκαρο και τον Χριστόφια στη πυρά

Πανικό προκάλεσε η «προδοτική» δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας για τα κακά των δύο μητέρων πατρίδων. Να σας πω και κάτι; Του άξιζε και καλά να του κάμουν και λίγα του έκαναν. Γιατί όταν το αριστερό παιδί με τις βουκκούδες είπε κάτι παρόμοιο πριν μερικά χρόνια, όλοι αυτοί οι εθνικόφρονες τον έκραξαν με πολύ χειρότερο τρόπο.

Αφού το ιερό σύμβολο της δεξιάς, ο θετός πατέρας των εθνικοφρόνων Κύπρου και πάσης μπανανίας Νίκαρος, εκστόμισε και αυτός το αδιανόητο, έναντι της μητέρας πατρίδας Ελλάδας και πλέον χάλασε το τσάμικο με τη φουστανέλα… είπα να μπω και γω στο χορό.

Αγαπητοί Κυπρο-Ελληνάρες:

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα…γιατί το πραξικόπημα του 74 το διοργάνωσε, ενορχήστρωσε και εκτέλεσε η Χούντα των Αθηνών, το οποίο πραξικόπημα μας έφερε την Τουρκική εισβολή.

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα…γιατί τη πλειοψηφία των εξοπλιστικών μας (ο θεός να τα κάνει) συστημάτων τα αγοράζουμε από την Ελλάδα…

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα…που όταν το Μπαρμπαρός αλώνιζε στα Κυπριακά χωρικά ύδατα, μας έκαναν 1-2 ομιλίες γεμάτες πάθος και μετά μας είπαν bye bye αλλά για τη βραχονησίδα στα Ίμια βγήκαν έξω όλες οι Ελληνικές φρεγάτες και προκάλεσαν θερμό επεισόδιο…

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα…γιατί μόλις μπήκε η Κύπρος στην Ευρώπη αμέσως κατέκλυσαν και οι Έλληνες των 10 εκατομμυρίων κατοίκων τους καταλόγους για διορισμό στο Κυπριακό δημόσιο, εξαφανίζοντας τις όποιες ελπίδες για διορισμό από οποιοδήποτε Κύπριο, μιας χώρας του 1 εκατομμυρίου κατοίκων…

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα…που η πλειοψηφία των φοιτητών μας παν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια και κουβαλούν τα εκατομμύρια κάθε χρόνο για ενοίκια, έξοδα διαβίωσης κλπ ενώ εμείς δεν βλέπουμε τους Έλληνες ουτε καν για τουρισμό.

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα…που του χαρίσαμε ένα κάρο δισεκατομμύρια για τα Ελληνικά ομόλογα τορπιλλίζοντας την Κυπριακή οικονομία και όταν ζητήσαμε βοήθεια για ανακεφαλαιοποίηση των δικών μας τραπεζών για να μην χάσουμε τις καταθέσεις μας, μας έδειξαν τον… δάκτυλον…

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα…που πωλήσαμε τα παραρτήματα των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα έναντι πινακίου φακής και ο Τσίπρας μας έταξε τάχα να το διερευνήσει…

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα…που αγοράσαμε τους S-300 αλλά τελικά τους πήραμε στη Κρήτη…

Ναι μας έθιξαν το Ελληνικόν μας φρόνημα… που όταν τολμήσαμε να πούμε όχι σε ένα σχέδιο ΑΝΑΝ που το ίδιο το Κογκρέσο των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως τρομακτικά άδικο για τους Κύπριους, τα Ελληνικά ΜΜΕ και η τότε κυβέρνηση μας ξέχεζαν γιατί το απορρίψαμε.

Δεν διαγράφω εκείνους τους απλούς Έλληνες που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για υπεράσπιση αυτού του τόπου. Δεν διαγράφω αυτούς τους Έλληνες που άνοιξαν τα σπίτια τους και φιλοξένησαν τους πρόσφυγές μας το 74. Δεν διαγράφω εκείνους τους Έλληνες που μετά το 74 έκαναν εράνους για να βοηθήσουν τους φοιτητές μας εκεί και τους πρόσφυγες μας εδώ. Δεν διαγράφω τους απλούς Έλληνες, ειδικά της βόρειας Ελλάδας, που μας νιώθουν πραγματικά αδέλφια τους.

Και ξέρετε τι με θυμώνει; Που ακόμα εμείς οι Κυπρο-Ελληνάρες εξακολουθούμε να έχουμε στη πλειοψηφία μας αναρτημένες Ελληνικές σημαίες έξω από τα σπίτια μας και ντρεπόμαστε οι περισσότεροι να νιώσουμε συγκίνηση με τη Κυπριακή σημαία.

Και ξέρετε τι με θυμώνει παραπάνω; Που ακόμα εμείς σαν λαός παρά την Ελληνική καταγωγή μας, φωνάζουμε ότι είμαστε περισσότερο Ελληνάρες… γιατί θεωρούμε ότι έτσι συνταυτιζόμαστε με τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και νιώθουμε άξια τέκνα των. Πιστεύουμε ότι είμαστε και εμείς απόγονοι αυτών των φυσιογνωμιών και νιώθουμε πιο σημαντικοί.

Και ξέρετε τι με θυμώνει ακόμα παραπάνω; Που άμα εμείς κρατούμε τις Ελληνικές Σημαίες είμαστε πατριώτες. Άμα κρατούν οι άλλοι τις Τούρκικες είναι εθνικιστές και επικίνδυνοι.

Καιρός είναι να ωριμάσουμε σαν λαός αν θέλουμε να δούμε χαΐριν…

Διογένης