Απίστευτό αλλά αληθινό – Σκύλος με το όνομα «Σκανδάλη»… πυροβόλησε την ιδιοκτήτρια του

Λένε πως όταν ένας σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, δεν είναι νέο, όταν όμως άνθρωπος δαγκώσει σκύλο σίγουρα αποτελεί είδηση. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που ένας σκύλος δεν δαγκώσει αλλά πυροβολήσει το αφεντικό του. Κι αν το όνομα του σκύλου αυτού είναι Σκανδάλη(Trigger) τότε σίγουρα η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια…

Το αλλόκοτο περιστατικό συνέβη στην πολιτεία της Ιντιάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και οδήγησε τους αξιωματούχους της περιοχής να υπενθυμίζουν στους κυνηγούς να λαμβάνουν ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης για την ασφάλεια του κυνηγιού.

Συγκεκριμένα η Άλι Κάρτερ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κυνηγιού υδρόβιων πουλιών το Σάββατο το πρωί σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην βόρεια Ιντιάνα, σύμφωνα με τη διεύθυνση θαλάσσιων και φυσικών πόρων της πολιτείας.

Ακούμπησε το κυνηγετικό της τουφέκι στο έδαφος, ενώ άλλαζε τη θέση της και ο σκύλος της, ράτσας Λαμπραντόρ και ηλικίας 11 ετών πάτησε το όπλο, τραβώντας την σκανδάλη, ανέφερε ο φύλακας της κυνηγετικής περιοχής Τζόναθαν Μπόϊντ.

Η ασφάλεια του όπλου δεν ήταν ενεργοποιημένη, ώστε εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε το αριστερό πόδι της Κάρτερ.

Η 25χρονη κοπέλα νοσηλεύτηκε, ο τραυματισμός της από τις σφαίρες μικρού διαμετρήματος δεν απειλούσε τη ζωή της και της δόθηκε εξιτήριο.

«Παροτρύνουμε όλους να λάβουν ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης πριν πάνε για κυνήγι», τόνισε ο Μπόιντ, ο οποίος στην επταετή θητεία του ως φύλακας θυμήθηκε άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό όπου ένας σκύλος πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του – έναν άνδρα που κυνηγούσε λαγούς, όταν αυτός ακούμπησε το όπλο του σε ένα δέντρο και ο σκύλος του ράτσας μπιγκλ πάτησε πάνω στο όπλο.