Απίστευτο: Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο γιατί έλυνε ύποπτες… εξισώσεις

Ο οικονομoλόγος Guido Menzio, ο οποίος επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για μία εσωτερική πτήση από την Φιλαδέλφεια στις Συρακούσες των ΗΠΑ, κυριολεκτικά δεν πίστευε στα μάτια και τα αυτιά του όταν το πλήρωμα του ζήτησε να κατέβει από το αεροπλάνο καθώς θεωρήθηκε ύποπτος. Όταν ρώτησε τον λόγο, έμαθε ότι μία κυρία δίπλα του τον παρακολουθούσε να λύνει… μαθηματικές εξισώσεις οι οποίες της φάνηκαν ύποπτες για τρομοκρατία.

Ο πανεπιστημιακός οδηγήθηκε σε ειδικό γραφείο του αεροδρομίου όπου τον ανέκριναν για τις εξισώσεις και τα μαθηματικά που έγραφε. Ο Guido Menzio έδειξε στους αστυνομικούς τι ακριβώς έγραφε στο μπλοκ του και προσπάθησε να τους εξηγήσει τα ανώτερα μαθηματικά με τα οποία ασχολείτο.

Οι αστυνομικοί, αν και δεν κατάλαβαν τίποτα από τις εξισώσεις, πείσθηκαν για την ιδιότητά του και το αγαθό των… προ(σ)θέσεών του και τον οδήγησαν πίσω στο αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Το περιστατικό, μέσω του Facebook έγινε viral στην επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ, με όλους να το χαρακτηρίζουν απίστευτο έως γελοίο. Ο ίδιος σημειώνει ότι η κυρία δίπλα του τον παρακολουθούσε με πολλή καχυποψία, και κάποια στιγμή, αφού κατέληξε ότι οι αριθμητικές πράξεις που έκανε δεν της άρεσαν, ειδοποίησε το πλήρωμα για να τον… συλλάβουν.

Ο καθηγητής Menzio πάντως δεν το έψαξε περισσότερο ούτε διεκδίκησε κάποιου είδους αποζημίωση, αρκούμενος στο να επισημάνει το αυτονόητο, ότι η ξενοφοβία και ο τρόμος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μέσα στις ΗΠΑ. Όσο για την εταιρία, την American Airlines είπε απλά ότι ακολούθησε το πρωτόκολλο για τέτοιες περιπτώσεις.