Απίστευτο! “Στέρεψαν” από λεφτά τα ΑΤΜ στο Βερολίνο

Ούτε ευρώ δεν μπορούσαν να σηκώσουν οι κάτοικοι του Βερολίνου από τα ΑΤΜ το Σαββατοκύριακο του Μαΐου, αφήνοντας όλους έκπληκτους.

«Σάββατο βράδυ στο υποκατάστημα της Commerzbank στην Alexanderplatz: μια “αρμάδα” ΑΤΜ διαθέσιμη αλλά ούτε ένα από τα δέκα μηχανήματα δεν έχει χρήματα. Η ίδια εικόνα την Κυριακή σε υποκατάστημα της Deutsche Bank: Έξι τα αυτόματα μηχανήματα, μηδέν τα χαρτονομίσματα. Η πρωτεύουσα ξεμένει από χρήματα» περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση στη Γερμανική πρωτεύουσα η εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η αιτία για την εικόνα αυτή δεν είναι οπωσδήποτε ένα πιθανό Grexit ή ο διάλογος για το δημοψήφισμα αλλά μια… απεργία!Συγκεκριμένα, το σωματείο Verdi, στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Prosegur που είναι υπεύθυνη για τον ανεφοδιασμό των ΑΤΜ, έχει κηρύξει απεργία ζητώντας βελτίωση των μισθών.
Το σωματείο υποστηρίζει ότι από την απεργία έχουν επηρεαστεί σχεδόν όλες οι τράπεζες στη Γερμανία ανεξαρτήτως μεγέθους.

Αν και η εταιρεία προσπάθησε να βρεθεί μια λύση χρησιμοποιώντας εργαζομένους της από άλλες περιοχές που δεν απεργούν καθώς, σύμφωνα με την Tagesspiegel, μόνο λίγα άτομα από το Πότσνταμ ανταποκρίθηκαν.

Η Prosegur αυτοδιαφημίζεται ως η κορυφαία εταιρεία στην μεταφορά χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων στη Γερμανία.