Απίστευτο κι όμως ελληνικό : Στο νησί Δονούσα έβγαλαν ανακοίνωση και ζητούν άμεσα… τζιτζίκια!

Μπορεί σε άλλα νησιά οι κάτοικοι να ζητάνε ιατρούς και δασκάλους, στη Δονούσα όμως κάνουν την διαφορά και ζητάνε τζιτζίκια.

Ίσως να ακούγεται απίστευτο αλλά δεν είναι. Οι κάτοικοι του νησιού λαχταρούν τον μοναδικό καλοκαιρινό ήχο των τζιτζικιών.

Με μήνυμα τους, μάλιστα, που δημοσιεύεται στο Cyclades Voice, καλούν τους φίλους του νησιού και των εντόμων να βοηθήσουν αυτή τους την προσπάθεια.

«Καλούμε όλους τους φανατικούς φίλους των τζιτζικιών σ’ όλη την Ελλάδα να οπλιστούν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να ξαναφέρουμε τα τζιτζίκια στη Δονούσα…», αναφέρουν αρχικά και συνεχίζουν: «Χρειαζόμαστε μια καλή απόχη και μια μικρή παραλλαγή με κλαδάκια ώστε να πλησιάσουμε κοντά στον ‘τραγουδιστή’ μας και να τον αιχμαλωτίσουμε χωρίς να τον πληγώσουμε. Κατόπιν με ένα μικρό κλαδάκι από το δέντρο θα τον βάλουμε στο κουτί…”

Παράλληλα δίνουν οδηγίες για το που θα τα στείλουν, αφού τα πιάσουν:

«Εξορμήστε λοιπόν! Μόλις έρθει η εποχή (Ιούλιος – Αύγουστος) και πιάστε με την απόχη σας δύο – τρία τζιτζίκια (του αντίθετου φύλου). Βάλτε τα άνετα σε ένα κουτάκι και στείλτε τα στη Δονούσα Κυκλάδων – ΤΚ 84300 (υπόψη Πλουμιτσας Φαρατζη). Εμείς μόλις θα παραλάβουμε τα κουτάκια σας, θα ελευθερώσουμε τα τζιτζίκια».

Οσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα και στείλουν τζιτζίκια θα ανακηρυχθούν επίτιμοι φίλοι της Δονούσας και ένας από αυτούς θα κερδίσει και τετραήμερο ταξίδι στο νησί!