Απίστευτο βίντεο: Φονικός τυφώνας μετακινεί ολόκληρο Boeing!

Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ τρεις αγνοούνται στην ανατολική Κίνα μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα Σουντελόρ, ο οποίος ανάγκασε τις αρχές να ματαιώσουν εκατοντάδες πτήσεις και να απομακρύνουν από τα σπίτια τους τουλάχιστον 250.000 ανθρώπους.

Τον απολογισμό των 9 νεκρών και των 3 αγνοουμένων έδωσε στην δημοσιότητα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο σωστικά συνεργεία.

Χθες Σάββατο, ο Σουντελόρ προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων στην Ταϊβάν και τον τραυματισμό περίπου 400, προτού κατευθυνθεί στα Στενά της Ταϊβάν και πλήξει αργά το βράδυ την κινεζική επαρχία Φουτζιάν. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε σήμερα στις γειτονικές επαρχίες Ζετζιάνγκ και Τζιανγκσί, σύμφωνα και πάλι με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Από τις πλημμύρες προκλήθηκαν κατολισθήσεις στις αγροτικές περιοχές της Ζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα, ενώ στην κομητεία του Ουεντσένγκ σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις στην περιοχή εδώ και 100 χρόνια.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα στην Κίνα υπολογίζονται σε τουλάχιστον 248 εκατομμύρια γουάν (36,3 εκατομμύρια ευρώ). Εξάλλου εξαιτίας του Σουντελόρ έμειναν χθες το βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά, σύμφωνα και πάλι με το Νέα Κίνα. Σήμερα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση περίπου στο ένα τέταρτο από αυτά.

Η ιστοσελίδα Κινδύνου Τροπικής Καταιγίδας υποβάθμισε τον Σουντελόρ κατά την διάρκεια της νύχτας σε τροπική καταιγίδα, καθώς μετακινείτο προς την ενδοχώρα.

Στις επαρχίες Φουτζιάν και Ζετζιάνγκ τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους σε ένα μέτρο πρόληψης που ελήφθη πριν από την άφιξη του τυφώνα, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ο πιο ισχυρός του έτους όταν προσέγγιζε την Ταϊβάν.

Τουλάχιστον 530 πτήσεις ματαιώθηκαν, ενώ διακόπηκαν και τα δρομολόγια της υπερταχείας. Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο, όπου φαίνεται να σηκώνεται από το έδαφος ένα ασύλληπτου βάρους αεροπλάνο Boeing 747 των κινεζικών αερογραμμών, παρασυρμένο από τη μανία του Σουντελόρ.