Απίστευτο:Γυναίκα έπεσε στα σκαλιά νοσοκομείου και της είπαν να καλέσει… ασθενοφόρο!

Αγανάκτηση προκάλεσε στην Πορτογαλία η δημοσίευση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, των φωτογραφιών μιας 64χρονης γυναίκας, η οποία γλίστρησε και έπεσε στην είσοδο ενός νοσοκομείου, με τους αρμόδιους να την παραπέμπουν να καλέσει ασθενοφόρο!
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν η γυναίκα έπεσε από τη ράμπα πρόσβασης στο νοσοκομείο Νόσα Σενιόρα ντου Ροζάριο, στο Μπαρέιρο. Όσοι ήταν παρόντες, ζήτησαν βοήθεια από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, αλλά οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να ασχοληθούν μαζί της και τους συμβούλευσαν να καλέσουν το 112, την υπηρεσία άμεσης βοήθειας της χώρας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Facebook.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα. «Είναι ντροπή, πώς είναι δυνατόν;», «Ήμασταν ένας ηρωικός λαός, σήμερα έχουμε γίνει άνανδροι» ήταν ορισμένα από τα σχόλια.
Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Μπαρέιρο επιβεβαίωσε ότι κλήθηκε να φροντίσει μια γυναίκα που είχε πέσει μπροστά στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και επιβεβαίωσε ότι μετέφερε τη γυναίκα μέχρι την αίθουσα των επειγόντων περιστατικών, σε απόσταση μερικών μέτρων.
«Η κατάσταση της ασθενούς αποδείχτηκε ότι ήταν λιγότερο σοβαρή απ’ όσο πιστεύαμε αρχικά» υποστήριξε από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το νοσηλευτικό προσωπικό δεν ασχολήθηκε αμέσως μαζί της.
Η τραυματίας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τρεις ώρες αργότερα.