Απίστευτη γκάφα του Ιωνά

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, αντέδρασε με τον χειρότερο τρόπο, που θα μπορούσε ν’ αντιδράσει ένας νομικός, για την ποινή χάδι που επέβαλε Δικαστήριο σε 68χρονο, στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εξάχρονης.

Για την υπόθεση, που συγκλονίζει το παγκύπριο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δικαιούται να πει την προσωπική του άποψη, δικαιούται να πει την πολιτική του άποψη, δικαιούται αν θέλει να κάνει και δήλωση πολιτικής.

Δεν δικαιούται, όμως, να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, ζητώντας με γραπτή δήλωσή του από τη νομική υπηρεσία της Δημοκρατίας, να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Η εξαιρετικά χαμηλή ποινή των 45 μηνών φυλάκισης, όσο και αν πνίγει τον Υπουργό, που να σημειωθεί, αντέδρασε αφού πήραν φωτιά τα social media, δεν δικαιολογεί την ενέργειά του, η οποία, ήταν παντελώς λανθασμένη και μπορεί να συγκριθεί ακόμη και με την γκάφα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίου.

Οφείλουν κάποιοι, που είναι και νομικοί, να είναι πολύ πιο προσεκτικοί και ο Ιωνάς Νικολάου, που βρέθηκε πολλές φορές προς της εξόδου από το Υπουργικό σχήμα, πρέπει να είναι διπλά και τριπλά  προσεκτικός.

Κρατίνος