Απίστευτες μαρτυρίες Τζιχαντιστών που αποστάτησαν, για τον τρόπο διαβίωσής τους στο Ισλαμικό Κράτος

Μπορεί να είναι αρκετοί οι Δυτικοί που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, για να μεταβούν στη Συρία και να γίνουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνοντας πίστη στην ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης, όμως, σύμφωνα με έρευνα πολλοί είναι και οι «αποστάτες» που αφήνουν πίσω τους τα ειδεχθή εγκλήματα, δηλώνοντας απογοητευμένοι από το ΙΚ.

Έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ερευνών για την Ριζοσπαστικοποίηση και την Πολιτική Βία (ICSR) του King’s College στο Λονδίνο, επικαλείται δηλώσεις ανθρώπων που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την οργάνωση με στόχο την επιστροφή στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τους μελετητές οι «αποστάτες» υπολογίζονται στους 58, αλλά επισημαίνουν πως «πρόκειται μόνο για ένα μικρό τμήμα» ενός συνολικού αριθμού που είναι μεγαλύτερος, καθώς είναι πολλοί όσοι δεν τολμούν να μιλήσουν επειδή φοβούνται.

«Η φωνή των αποστατών είναι ισχυρή και ξεκάθαρη: Το Ισλαμικό Κράτος δεν προστατεύει τους μουσουλμάνους. Τους σκοτώνει», αναφέρει η έκθεση που επικαλείται δηλώσεις εκείνων που ξέφυγαν από τα δίχτυα των τρομοκρατών.

Ένας από αυτούς, είναι ο Γερμανός Ιμπραήμ Μπ. ο οποίος δηλώνει πως οι μουσουλμάνοι πολεμούν μουσουλμάνους, «τους οποίους έχει ξεχάσει ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ».

Το CNN που δημοσιεύει μέρος της έκθεσης, μεταφέρει δηλώσεις ενός Ινδού που έφυγε από τη Συρία, ο οποίος καταγγέλλει ότι «αυτός δεν είναι ιερός πόλεμος». Μάλιστα, εξηγεί ότι λόγω του χρώματος του δέρματός του, οι επικεφαλής της οργάνωσης τον είχαν υποχρεώσει να καθαρίζει τουαλέτες.

Το αμερικανικό δίκτυο, προσθέτει πως όσοι απαρνήθηκαν το ΙΚ είναι εκείνοι που απογοητεύτηκαν, καθώς γρήγορα διαπίστωσαν ότι όσα τους υποσχέθηκαν, ανάμεσα σε αυτά πολυτελής ζωή, ακριβά αυτοκίνητα, δεν ισχύουν.

Άλλοι, ένιωσαν πως δεν δικαιώθηκε ο σκοπός τους, καθώς δεν έγιναν ήρωες ή δεν έζησαν τη δράση που προσδοκούσαν.
Σύμφωνα με την έκθεση, ανάμεσα σε αυτούς που είπαν «όχι» στην οργάνωση είναι 21 Σύροι, 9 Σαουδάραβες, 4 Τούρκοι και Τυνήσιοι, ενώ έχουν καταγραφεί και δύο Βρετανοί, καθώς και εννέα από τη Δυτική Ευρώπη και την Αυστραλία.

Άλλο πρώην μέλος του ISIS περιέγραψε και τον τρόπο που εκτελούνται και καταγράφεται στα βίντεο που προβάλλονται.

“Ένας Τούρκος είναι ο σκηνοθέτης των προπαγανδιστικών βίντεο τρόμου. Δίνει οδηγίες στο τηλεοπτικό συνεργείο για το πού και πώς θα στηθούν οι κάμερες. Παίρνει οδηγίες από τον ”μεγάλο”ο οποίος εμφανίζεται πάντοτε βιαστικός και όλοι τον ακούν με σεβασμό”.

Οι τζιχαντιστές κάνουν και πρόβες των εκτελέσεων για να προετοιμάσουν τα θύματα για το πώς θα στέκονται μπροστά στην κάμερα. “Τους λένε πως δεν θα πάθουν τίποτα” αλλά οι βιντεοσκοπήσεις των εκτελέσεων γίνονται με παρόμοιο τρόπο όπως και οι εικονικές’’.