Απέρριψε η Ελληνική κυβέρνηση την πρόταση για παράταση και εκταμίευση 15,5 δισ.

Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες Ελληνικές κυβερνητικές πηγές,

Οι ίδιες πηγές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκτιμούν ότι καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή. Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας. Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα και πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκαλεί έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο απόψε, με σκοπό να καθοριστούν η στάση και τα επόμενα βήματα ενόψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί απευθείας από το αεροδρόμιο στο Μαξίμου και η συνεδρίαση θα αρχίσει κατά τις 6 το απόγευμα. Ενδεικτικό θεωρείται ότι ζήτησε από τον ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά να επιστρέψει εσπευσμένα από το Μαυροβούνιο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.